Ismét Újbor és Sajtfesztivál a Vajdahunyadvárban

Forrás: Magyar Turizmus Zrt.

 2015. november 20. 15:18

Az idei, tizenkettedik rendezvénynek most is a Vajdahunyadvár ad otthont november 28-29-én. A fesztiválon a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságával is találkozhatnak az érdeklődők - mondta el Lipcsey György, vezérigazgató-helyettes az eseményt beharangozó sajtótájékoztatón.

Minden évben tartogat meglepetéseket az Újbor és Sajtfesztivál, ahol nemcsak az idei év frissen szüretelt nedűit, a korábbi évjáratok különleges borait, hazai és a határon túli sajtmanufaktúrák termékeit ismerhetik meg a látogatók, hanem részt vehetnek kulturális programokon és kiválaszthatják az év legjobb újborát és sajtját is.

 

A kézműves magyar élelmiszerek és a helyi termékek megismertetése a Magyar Turizmus Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatóságának is kiemelt feladata – mutatott rá beszédében Lipcsey György. Az Újbor és Sajtfesztivál nagy múltú rendezvény és kiemelkedő szerepe van abban, hogy a feltörekvő fiatal borászgeneráció megmutassa magát a nagyközönségnek. Ezen túl pedig fontos amiatt is, hogy felhívja a figyelmet a minőségi magyar élelmiszerekre, formálja a vásárlói tudatosságot és ösztönözze a helyi termékek fogyasztását. A rangos eseményen önálló standdal jelenik meg az MT Zrt. Agrármarketing Vezérigazgatósága, ahol az őszi termékpálya kampány keretében kézműves termékeket, vörös és fehérborokat kóstolhatnak a látogatók.

A kétnapos rendezvényen a borkóstolás mellett a látogatók megnézhetik majd a Pannon Várszínház „In Vino” formációjának koncertjét, részt vehetnek a Magyarországi Borrendek, a Magyar Sajtlovagrend és az Első Magyar Fehérasztal Lovagrend ünnepélyes felvonulásán, valamint az Adventi Újbor és Sajtszentelésen.