Ismét várnak a Boldog Békeidők Hévízen!

Szerző: PR-cikk

Forrás: turizmus.com

 2024. április 24. 15:29

Hévízfürdő fénykorát idézi az április utolsó hétvégéjén megrendezett fesztivál, ahol korhű ruhákba öltözött hölgyek és urak, kulináris élvezetek, kézművesek és koncertek is várják a látogatókat.

Néha mindannyian szeretnénk visszahozni a történelmi korok hangulatát, a pompás ruhakölteményeket, a kávézók teraszán eltöltött kellemes perceket. Minderre tökéletes alkalom a „Boldog Békeidők Hévíze” fesztivál április 26–28. között. A programsorozat remek időtöltést kínál kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A látványos felvonulás a Városháza térről indul

Fotó: Hévíz Turisztikai Nonprofit Kft.

A „Hévízfürdő” fénykorát idézi fel az esemény, amikor a város európai hírűvé vált, ahol az akkor divatos gyógykúrákat igencsak pezsgő kulturális élet egészítette ki. Hévízen mindennapos vendégek voltak a magyar és európai hírű írók, zenészek, művészek, főurak és hercegnők. 2024-ben ismét kosztümös hölgyek és kalapos urak lepik el a várost, hogy újra a boldog békeidők korszakát idézhessék fel.

Korhű ruhákba öltözött hölgyekkel és urakkal is találkozhatunk

Fotó: Hévíz Turisztikai Nonprofit Kft.

Az idei esemény egyik legjobban várt programpontja a szombat délutáni látványos felvonulás lesz, amely a Városháza térről indulva ezúttal újra a Schulhof Vilmos sétányt is birtokba veszi. A mentet Happy Dixieland Band mellett artisták és zsonglőrök is kísérik. De nem csak szombat délután találkozhatunk a díszes, korhű ruhákba öltözött urakkal és hölgyekkel, hiszen péntek délután az Oscar-díjátadók hangulatát idéző divatbemutatót tartanak, ahol gyönyörködhetünk a csodás dresszekben.

Artisták is szórakoztatják a vendégeket

Fotó: Hévíz Turisztikai Nonprofit Kft.

Nem maradhatnak el a zenés programok sem, fellép a Happy Dixieland Band, Swing à la Django & Kozma Orsi, BB Jazz Duo, továbbá finom ételek italok, sőt kézművesek sora is várja az érdeklődőket a Rákóczi utcában.

A kétnapos rendezvény kísérőprogramjaként vasárnap Vacsoraszínház várja a szabadtéri színházak hangulatát kedvelőket. A különleges helyszínen, a Hévízi-tó partján megtartott program igazán különleges élmény. Ínycsiklandó ételek kíséretében az Amargant színház „Vacsorák és Párbajok” – zenés vacsoraszínházi előadását tekinthetik meg. Az estére a jegyek már kaphatók elővételben a Tófürdő főbejárati pénztáránál.

További információkért kattintson IDE!

Kedvcsinálóként nézzen bele a korábbi fesztiválokba:

 

 

(X)