Ister Napok a szentendrei Duna-parton

Forrás: turizmus.com

 2019. június 25. 11:20

Szentendrén július 20–21-én rendezik meg a több mint egy évtizedes múltra visszatekintő Ister Napokat, a Duna ünnepét.

A város helyi hagyományaira, a szentendrei nemzetiségekre és a népzenére épülő fesztivál az egyik legkedveltebb ingyenes, családi rendezvény.

A hagyományos szombat esti zenés gyertyaúsztatás mellett számtalan, a Duna köré szerveződő gyermek- és vízisportprogram, táncház, koncert – többek között a Guca Partyzans Band, Parno Graszt, Borsa Együttes, Tímár Sára, Szabó Enikő – várja a Szentendrére látogatókat.

Több mint egy évtizedes múltra tekint vissza az Ister Napok

Fotó: Szentendrei Ister Napok

A Duna – ókori nevén Ister – számos vízi és vízparti programot kínál a helybelieknek és az ide látogatóknak, idén már két helyszínen: a Postás strandon és a Duna korzón.A folyón mindkét nap délelőtt evezős, SUP, a parton sport-, ügyességi és kézműves programok lehetősége adott. Egészségügyi prevenciós bemutatók is várják az érdeklődőket.

Ezen a fesztiválon is szervez városi sétát a Tourinform-iroda: ezúttal a Dunáról, egy motorcsónakban ülve lehet megcsodálni Szentendrét, és megismerni a város a folyóval, a hajózással kapcsolatos történetét.

Szombat este a szentendrei kuriózumnak számító zenés gyertyaúsztatás páratlan látványában gyönyörködhet a közönség.

A hétvége délutánjain és estéin a Duna korzón gasztronómiai kiállítók, koncertek és magyar, moldvai, szerb táncházak várják a látogatókat.

A rendezvény ingyenes.