Ister Napok Szentendrén

Forrás: MTI

 2015. július 22. 17:19

Néhány év szünet után a hétvégén ismét megrendezik Szentendrén az Ister Napokat a Duna köré szervezett vízi és vízparti programokkal, nemzetiségek művészeti és gasztronómiai bemutatóival, vásári komédiákkal, gyerekelőadásokkal, éjszakai zenés gyertyaúsztatással.

A szervezők tájékoztatása szerint a XI. Ister Napok szombat délelőtt gólyalábas felvonulással veszi kezdetét, majd egyebek mellett délután a Régi Művésztelepen A krakkói kortárs festészet: absztrakció / figuralitás címmel nyitnak kiállítást. Késő délutántól estig a szentendrei nemzetiségek mutatkoznak be, majd gyertyaúsztatással zárul a szombati program.

Vasárnap délutántól előadásokat, vásári komédiákat láthatnak az érdeklődők, este pedig közös énektanulást, éneklést rendeznek a nemzetiségek dalaival.

A rendezvénysorozatot mindkét nap kreatív, fejlesztő és kézművesprogramok kísérik kicsiknek és nagyoknak a Duna-korzón és a Lázár cár téren. A Duna-korzón kirakodóvásár is lesz, amelyen kézműves, helyi termékekből, képző- és iparművészek portékáiból, valamint a korzó vendéglátósainak kínálatából lehet válogatni.

A Duna-parton vízi- és sportprogramokat tartanak, lesz sárkányhajózás, csónakázás, gályahajózás, népzenélés és bográcsozás.