Itt a 120 órás és a junior Budapest Card

Forrás: turizmus.com

 2017. március 31. 15:36

Április 1-jén megjelenik az új Budapest Card, a főváros hivatalos városkártya családja, valamint 8 nyelven az idei turisztikai évre kiadott Budapest Guide és Budapest Card katalógus.

Idén egy frissebb arculatú, a felhasználói igényekhez igazított kártyacsalád kerül forgalomba új felhasználási lehetőségekkel. A korábban már sikeres 24, 48, 72 órás városkártyák mellett 96 és 120 órás változat, valamint a fiatal korosztálynak szánt 72 órás Budapest Card Junior segíti a turistákat a város felfedezésében. A Budapest Card különböző időtartamra szóló változatai ugyanazt a szolgáltatáscsomagot tartalmazzák más-más érvényességi idővel. A kedvezményes árú Budapest Card Junior megvásárlói a szolgáltatások teljes árából kapnak engedményt.


A forgalmazó és kibocsátó Budapesti Fesztivál- és Turisztikai Központ (BFTK)  tájékoztatása szerint 2016-ban a kártyacsaláddal összesen közel 200 ezer napot értékesített, ami meghaladta az előző évi mennyiséget – ez a növekvő turistaszámnak is köszönhető.

A Budapest Card megvásárlásával bizonyos turisztikai szolgáltatások ingyenesen, vagy kedvezményesen vehetők igénybe. A kártya forgalmazásának célja egyrészt a főváros turisztikai marketingre fordítható bevételeinek növelése, másrészt olyan turisztikai szolgáltatások előtérbe helyezése, melyek minőségükkel, színvonalukkal elősegítik egy kedvezőbb városkép kialakulását a látogatók körében – írja a BFTK közleményében. Mint fogalmaznak, céljuk továbbá, hogy az ideérkezőknek a Budapest Carddal egy olyan élménycsomagot nyújtsanak át, amelyen keresztül jobban megismerhetik Budapestet, annak rejtett kincseit, pezsgő kulturális életét, és ezáltal meghatározó emlékekkel, élményekkel feltöltődve térjenek haza.

Kapcsolódó cikkek