Itt a Magyarország vár magazin szeptemberi száma – lapozzon bele!

Forrás: turizmus.com

 2023. szeptember 06. 14:11

Vajon sétálgattak-e a szabadkőműves-páholy tagjai egy-egy titkos találkozójuk után a dégi Festetics-kastély hatalmas angolparkjában? Milyen lehetett egy teadélután Wenckheim gróféknál ókígyósi kastélyukban? Lapozza fel magazinunk legfrissebb számát, amelyben bemutatjuk e két főúri lakot is.

Letűnt korok történelmi épületei szépültek meg az elmúlt években szerte az országban a Nemzeti Kastély- és Várprogramnak köszönhetően. Dicső tettekről, nagy szellemekről, burjánzó legendákról, romantikus szerelmekről mesélnek a régi falak között megnyílt interaktív kiállítások, amelyeket végigjárva az egész család egy kisebb varázslat részesévé válhat.

Lapozáshoz kattintson a képre!

Fotó: turizmus.com

Magazinunk idei lapszámainak mindegyikében bemutattunk megújult kastélyokat és várakat, ahol szakítottak a mindent a szemnek, semmit a kéznek elvével – nemcsak nézhetővé, de hallhatóvá, tapinthatóvá, sőt akár szagolhatóvá is tették a múltat. Szeptemberi lapszámukban Dégre, Szabadkígyósra és a Zemplénbe hívjuk olvasóinkat történelmi sétákra.

Az őszhöz kötődnek a legszebb kirándulások is, amikor a természet hétről hétre új színekbe öltözik. Tekerjen végig a Duna menti kerékpárút egyik legszebb szakaszán, látogasson el gyógynövénykertekbe, ahol még szeptemberben is bőven akad látnivaló, vagy kapaszkodjon fel a Balaton körüli kilátókba, amelyek az erőfeszítésért cserébe csodás panorámával ajándékozzák meg. A túratervezéshez hasznos mobilalkalmazásokat is ajánlunk legfrissebb lapszámunkban, amelyet ide kattintva lapozhat végig.


A lap főtámogatója: