Itt a nyár, jön a Hey, June!

Forrás: turizmus.com

 2019. június 13. 14:07

Június 17. és 25. között újra itt a Müpa nyárindító fesztiválja, a Hey, June!, amelyen a legismertebb hazai könnyűzenei előadók egy-egy különleges, kifejezetten erre az alkalomra megálmodott koncerttel lépnek színpadra.

Az eseménysorozatot a hazai elektronikus zenei színtér meghatározó szereplője, a Žagar indítja Afrika és Dél-Amerika törzsi ritmusvilágát és a keleti zenék meditatív szellemiségét megidéző koncertjével. Őket követi majd a Mörk audiovizuális hullámvasútja, ahol Zentai Márkék legfrissebb albumához pszichedelikus vizuál is társul majd.

Az utóbbi években a Mörk nemcsak a hazai könnyűzenei szcéna egyik meghatározó zenekarává nőtte ki magát, de nemzetközi porondon is szép sikereket tudhat maga mögött

Fotó: sinco.hu

Türelmetlenül várta már a közönség a Kistehén új lemezét is, ami végül év elején látott napvilágot, a Müpában pedig gospelkórussal és vendégzenészekkel kiegészülve hallható majd. Régi álma vált valóra Boggie-nak azzal, hogy a Müpa színpadán énekelhet: ennek megfelelően egyedi látvánnyal és különleges dalokkal készül a júniusi koncertre. A Hey, June! sorozat lezárásaként egy régi ismerőst köszönthetnek a nézők: a 30Y kocsmakoncertje költözik az egy estére vasúti restivé változó hangversenyterembe.

A koncertekről bővebben a Müpa oldalán olvashat.