Itt a világ legmagasabban fekvő lounge-a

Forrás: turizmus.com

 2019. július 29. 14:53

Hol máshol, mint Dubajban. Íme a legújabb világklasszis látványosságok a jövő városából.

A Dubaji Turisztikai Hivatal összegyűjtötte, milyen különleges látnivalók színesítik a város folyamatosan bővülő különleges attrakcióinak sorát.

 

Lounge a Burdzs Kalifában

Gasztronómiai élmény és kilátó 585 méter magasban

Fotó: Dubai DTCM

A világ legmagasabban fekvő lounge-a a világ legmagasabb épületében, a Burdzs Kalifában nyílt meg áprilisban, de csak mostanra készült el teljesen. Fekvésének köszönhetően kivételes kilátást nyújt a városra, az étkezési élmények mellett. Az 585 méteren megtalálható modern lounge, mely az épület 152., 153. és 154. emeletén foglal helyet, élő előadásokat is kínál, ahol nemzetközi zenészek, zongoristák és dj-k lépnek fel.

 

Kivilágított botanikus kert a felhőkarcoló tetején

A kert ingyenesen megtekinthető

Fotó: Dubai DTCM

A Jameel Művészeti Központ a modern művészetek központjává nőtte ki magát Dubajban. Az épület tíz különböző galériahelyiséget foglal magába, ahol időszaki kiállítások kapnak helyet – az egyik leglátványosabb azonban kétségtelenül éjszaka tekinthető meg: a központ tetején ugyanis egy kivilágított botanikus kert várja az érdeklődőket, mely ingyenesen megtekinthető – mindez két kuvaiti művész, Alia Farid és Aseel AlYaqoub fantáziájának köszönhető.

 

Masterchef, a TV-s élményt rejtő étterem

Eredeti receptek és bennfentes információk

Fotó: Dubai DTCM

A világ első vendéglátó egysége, mely az egyik legsikeresebb TV-s főzőshow-sorozat koncepciójára épült. A látogatók megkóstolhatják azokat az ételeket, melyeket a show versenyzői és vendégséfjei készítettek. Ezenfelül az eredeti receptekről és a főzési filozófiákról is többet megtudhatnak, és persze bennfentes információhoz juthatnak a show élményeiről is.