Itt vannak a Magyarország 365 fotópályázat legjobb képei

Forrás: turizmus.com

 2019. december 12. 13:42

Kihirdették a Magyarország 365 fotópályázat nyerteseit, a szakmai zsűri elismeréseit, a partnerszervezetek különdíjait és a közönségdíjakat összesen tizenöten vehették át a Bálna Budapestben, szerdán.

A szakmai zsűri döntése szerint a Természet és táj kategória első helyezettje Daróczi Csaba A szikes tavak madarai sorozata, második Tóth Péter Út a túlvilágra, a harmadik Orbán Péter A fotós pillanata című képe lett.

Természet és táj kategória, I. helyezett (képsorozat)

Fotó: Daróczi Csaba: A szikes tavak madarai

Az Épített és tárgyi örökség kategóriában első helyen Pataki Tamás Szimmetria, másodikként Polgár Ádám Magyarország legszebb boltozatai sorozata, harmadikként Piti Marcell Tanya No.01 című fotója végzett.

Épített és tárgyi örökség kategória, I. helyezett

Fotó: Pataki Tamás: Szimmetria

A Városi és vidéki közösségi és életképek kategóriában első helyezést ért el Jászai Balázs Zalakaros című képe, második lett Rédling Hanna Panzió sorozata, harmadikként Tóth-Piusz István Múzeumi séták sorozatát díjazták.

Városi és vidéki közösségi és életképek kategória, I. helyezett

Fotó: Jászai Balázs: Zalakaros

Közönségdíjban részesült Rizsavi Tamás A Duna mosolya, Papdi Balázs Kupolanézet és Bozó Pál Lopott pillanatok című fotográfiája.

A Dunakanyarról készült az egyik közönségdíjas fotó

Fotó: Rizsavi Tamás: A Duna mosolya

A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjában Potyó Imre Jéglakó, a Nagycsaládosok Országos Egyesülete különdíjában Molnár István Jól kezdődik, a Magyar Turisztikai Ügynökség különdíjában Pádár Piroska Jó reggelt, 2019! című fotója részesült.

A Magyar Turisztikai Ügynökség különdíjasa

Fotó: Pádár Piroska: Jó reggelt!

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a díjátadón elmondta, hogy a pályázat ötlete két dolog találkozásából született, az egyik a hazaszeretet, a másik a hiányérzet. Utóbbi annyit jelent, hogy bár sok színvonalas fotópályázat van az országban, de alig található olyan, amely az országot teljes egészében, a maga sokszínűségében, ezernyi árnyalatában és szépségében törekszik bemutatni. A Magyarország 365 fotópályázat ebben szeretne szerepet játszani – hangsúlyozta.

A Magyar Természetjáró Szövetség különdíjasa

Fotó: Potyó Imre: Jéglakó

A pályázatra több mint 4700 alkotó küldött képet, s a díjazottak háromnegyede amatőr fotográfus. A beérkezett 17 ezer pályaműből szakmai zsűri választotta ki a díjazottakat. A zsűri elnöke Kaiser Ottó, a tagja Keleti Éva Kossuth-díjas fotóművész, Szarka Klára fotótörténész, Kerekes Emőke fotográfus és Tassy Márk, a Magyar Természetjáró Szövetség igazgatója volt.

A kategóriák első helyezettjei 1-1 millió forint, a második helyezettek 500-500 ezer forint, a harmadik helyezettek 300-300 ezer forint jutalomban részesültek, az internetes közönségszavazás győztesei 1-1 millió forint pénzjutalmat kapnak kategóriánként.

Az összes díjazott képet megtekintheti ITT.