IV. PirosLábos fesztivál - Nyitott porták Szigetmonostoron

Forrás: turizmus.com

 2017. október 05. 09:48

Negyedik alkalommal rendeznek összművészeti fesztivált Szigetmonostor Fő utcáján 2017. október 7-én, szombaton, amikor az idelátogatók kóstolót kaphatnak a helyi konyha és művészet remekeiből.

A házigazdák szeretettel várnak mindenkit a Levendula udvarba, a Kertbarátok udvarába, a Helyi termék udvarba, a Régimódi udvarba, a Meseudvarba, a Nagyszülők udvarába, a Képes udvarba, de megnyílik a Nyitott kapuk udvara, a Könyvudvar, az Aranyanyu udvar, a Mesterségek udvara és a Z'Art udvar is! A régi tárgyakon keresztül feltárul a helyi katolikus és református egyházközségek történelme.


A vendégek megtekinthetik a Monostori Művésztelep betonművészeti alkotásait, hallhatnak Gérecz Attila filmbe illően kalandos életéről, és az is kiderül, mi köze van Luther Mártonnak a kockásfülű nyúlhoz. A rendezvény látogatói kézműves finomságokat és helyi, hagyományos ízeket kóstolgathatnak, illetve szép portékák közül válogathatnak a vásári forgatagban.

Az idei év hangsúlyos témája a könyv. Lesz író-olvasó találkozó, megzenésített versek lemezbemutató koncertje, csodálhatunk régi kiadásokat, megtalálhatjuk a kedvünkre való irodalmat a könyvturkálóban, tanúi lehetünk a könyv csodálatos átalakulásának és kipróbálhatjuk a nyomtatást merített papírra.

A zenei paletta is színes: lesz népzene régi stílusban és új köntösben, de klasszikus, country, jazz és rock is. A nagyszínpadon fellép a NeoFolk, a Petruska és a Gypo Circus.

A fesztiválra való belépés ingyenes, azonban az előzetesen regisztráló vendégek között értékes nyereményeket sorsolnak ki.

Info: www.piroslabosfesztival.hu