Ízek, imák, szerelmek Dubajban

Forrás: turizmus.com

 2019. november 27. 14:00

Miután Dubaj a Lonely Planet 2020-as utazási listájának egyik top úti célja, itt az ideje, hogy megtervezd a saját Ízek, imák, szerelmek típusú önfelfedező utad.

Az egész évben tartó napsütés és a sivatag, illetve a tengerpart kombinációja Dubajt igazán változatossá teszi a kültéri programok tekintetében.

Akár túrázhatsz a hegyekben és a vádikban (kiszáradt folyómeder), majd belemerülhetsz a Hatta sziklái közé, vagy kajakozhatsz a Hatta-gát bámulatos kék vízén. Az Al Qudra-tavak lehetőséget biztosítanak, hogy megfigyeld a helyi vadvilágot, vagy tekerj végig az Al Qudra bicikliúton, és merülj el a látványban.

A Hatta-gát remek lehetőséget kínál a kajakozáshoz

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

A napfelkeltét a sivatagi dűnék mögül nézheted végig egy hőlégballonból, de a lovaglás is egy népszerű és történelmileg jelentős sport a Közel-Keleten, így számos istálló található Dubajban.

Sőt, Dubaj a kocogók paradicsoma is, hiszen majdnem a város összes negyedében találhatunk futópályákat. Ugyanakkor a tengerpartok is tökéletes helyszínek, amelyek mindig a programok szívét képezik: a vízi sportok mellett a banánozás, a szörfözés, a kajakozás és sok egyéb, izgalmas program is elérhető.

A tengerpart is számos izgalmas programot kínál

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

A gasztronómia világának rajongói azt is tudják, hogy Dubaj gyorsan a világ minden tájáról érkező ínyenc fogások kiemelt úti céljává nőtte ki magát.

A Frying Pan Adventures elviszi a látogatókat egy kulináris felfedezésre a gasztronómiai kincsek, a rejtett ékkövek és a nyüzsgő helyi piacok világába, ahol a világ minden ízét megkóstolhatják.

Frying Pan Adventures - kalandozás a gasztronómiai kincsek világában

Fotó: Dubaji Turisztikai Hivatal

A street food rajongói Dubaj legjobb ételeit akár kis költségvetéssel is megkóstolhatják: irány a december 2-i út néhány olcsó fogásért – az ételek Indiából, Iránból, Libanonból és sok más helyről érkeznek.

Ha még többet szeretnél megtudni Dubaj kültéri és gasztronómiai programjairól, akkor érdemes regisztrálni az online tréningprogramba, a Dubai Expertbe (Dubaj Szakértő).

10 szerencsés magyar Dubaj Expert ugyanis 2020 elején részt vehet egy dubaji tanulmányúton!

A Dubai Expert programot december 5-ig elvégző játékosok egyszeres, míg a Dubai Expert+ minősítést megszerző játékosok kétszeres eséllyel indulnak a sorsoláson.

Vágj bele a kalandba! CSAK napi 30 perc 14 napon keresztül.

Regisztrálj és játssz még ma!

IDE KATTINTVA KEZDHETED!

(X)

Kapcsolódó cikkek