Ízes Magyarország: Badacsony Bor7

Forrás: turizmus.com

 2019. július 20. 14:00

Kóstoljon bele a Balaton egyik legszínesebb borfesztiváljába, ahol a gasztronómiai kínálaton túl zenei csemegék is várják! A Badacsony Bor7 július 28-ig tartja nyitva kapuját a látogatók előtt.

A vulkanikus talajról származó badacsonyi boroknak egyedi karakterük van. Nem véletlen, hogy a Badacsony borát az istenek nektárjának nevezik. Ezt bizonyítják a környék neves borászatai július utolsó két hetében, a Badacsony Parkban megrendezett Bor7-en.

 

S hogy milyen borokkal találkozhatnak Badacsonyban? A helyi fajták közül az olaszrizling a legelterjedtebb, a belőle készült bor savai visszafogottak, zamata keserű mandulára emlékeztet. Sokan kedvelik a zamatos, tüzes, harmonikus badacsonyi szürkebarátot, s aki nem ismerné, mindenképp kóstolja meg a borvidék kuriózumát, a kéknyelűt is, ez a diszkrét, fűszeres bukéjú, nemes eleganciájú fehérbor egyedül itt terem a világon.

Hazánk egyik legrégebbi fehérbortermő vidéke, a balatoni borok fellegvára Badacsony.

A borokhoz illő zenéről többek között a Stereo Swing, Takáts Eszter és zenekara, Odett, Cserpes Laura, Swing à la Django Horányi Julival, Petruska, The Bluesberry Band vagy a Szabó Leslie Band gondoskodik.

 

Lesz táncház is, a Donga Játékparkban pedig gyerekek és felnőttek régi badacsonyi boroshordókból készített kreatív játékokkal próbálhatják ki ügyességüket.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Folly Arborétum és Borászat: A nyugalom szigete, ahol több száz éves cédrusok között sétálgatva lehet belefeledkezni a varázslatos balatoni panorámába. Borkóstolási lehetőség a felnőtteknek, fa játszótér a gyerekeknek.

 

 

Szegedy Róza Ház Irodalmi és Bormúzeum: A történelmi épület Szegedy Róza és Kisfaludy Sándor életútjáról, szerelméről és a híres badacsonyi ürmös borról mesél.

 

 

Badacsony tanösvény: A közel 4 km hosszú tanösvényen a bazalt formakincsét, az egykori bányafalakat tanulmányozva föltárul előttünk a földtörténeti események egy-egy pillanata.

 

ÉLJE ÁT!

  • Béreljen kenut a badacsonylábdihegyi Ökoturisztikai Látogatóközpontban, és ismerje meg a Balaton legnagyobb egybefüggő nádasának élővilágát!
  • Üljön hegyi taxiba, és szelje át nyitott terepjáróval a Badacsonyi borvidék meredek lejtőit!
  • Kiránduljon más szemmel, csatlakozzon egy tematikus madarász-, holdfény- vagy kilátótúrához a Badacsonyi Céh Turisztikai Egyesület szervezésében!

 

Infó: badacsony.com


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: