Ízes Magyarország: Bakony Expo

Forrás: turizmus.com

 2019. október 30. 15:01

A Bakony és a Balaton-felvidék kincsei, a tájegység gasztronómiai és népi kulturális hagyományai a Veszprém Arénában, november 8. és 10. között.

A helyi termékek és a kézműves remekek rajongóinak van egy jó tippünk: a veszprémi Bakony Expo. A bakonyi ízek vásárán (belépődíjas) minden évben fókuszba állítanak egy választott alapanyagot, korábban volt már a káposzta, krumpli, csipkebogyó, disznóhús – az idei expo témája a hal lesz. A tematika játékok, bemutatók formájában és a kulináris kínálatban is megjelenik.

 

A térség őstermelői elhozzák a vásárra a Bakony és a Balaton-felvidék termékeinek színe-javát: a lekvároktól, szörpöktől, száraztésztáktól, mézektől, mustároktól kezdve a sajtokon, olajokon, borokon, különleges krémeken át a kézműves ékszerekig, textilekig, kerámiákig, gyógynövénytermékekig.

A programok minden korosztályt megszólítanak: a látogató mesterségekkel és szerszámokkal barátkozhat interaktív, szórakoztató módon, néptáncbemutatókon és népzenei koncerteken keresztül megismerheti a Bakony kulturális örökségét. A színes kulturális és gyermekprogramok forgatagában érdemes lesz bekukkantani a Nagymama portájára is, hogy a vásárfia mellett recepteket és konyhai praktikákat is begyűjtsünk.

 

Élje át!

• Sétáljon ki napnyugtakor Veszprém legromantikusabb helyére, a vár alatti Benedek-hegyre. Gyönyörű a kilátás a városra, a viaduktra és a Bakony lankáira.

• Hallgassa meg a veszprémi várnegyedben a Tűztorony muzsikáját! Minden egész órakor verbunkos zenét játszik.

• Kukkantson be a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központ hegedűkészítő látványműhelyébe, a mester szívesen elbeszélget a látogatóival.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Veszprémi vár: Az egyutcás, ódon várnegyedbe a Hősök Kapuján át, barokk épületek és modern művészeti galériák között vezet az út. Az utca végén a királyi pár, Szent István és Gizella szobra fogadja a sétálókat.

 

 

Veszprémi Állatkert: : Magyarország legnagyobb hagyományokkal rendelkező vidéki állatkertje élményjátszótérrel, Dinóparkkal és különleges egzotikus állatokkal várja látogatóit az év minden napján.

 

 

Veszprémvölgy: Gyalog és kerékpárral is bejárható a Séd-patak mentén a Kolostorok és kertek sétaútvonal. Árpád-kori műemlékek, hangulatos parkok, játszóterek, szökőkút kísérik.

 

Infó: bakonyexpo.hu, veszpreminfo.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója:

 

Kapcsolódó cikkek

Bakancslistás Bakonybél

2019. július 01.