Ízes Magyarország: Balatonfüredi Szüreti Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2019. október 11. 14:14

A Balaton-part talán legszebb sétánya ősszel is pompás helyszín a borozgatáshoz és a borkorcsolyák kóstolgatásához. Csatlakozzon az október 18–20-i Szüreti Fesztiválhoz!

A majdnem egy kilométer hosszú füredi Tagore sétányon minden évszakban élmény végigsétálni az óriásira nőtt platánok alatt, amit a Szüreti Fesztivál idején a Balatonfüred-Csopaki borvidék legjobb borászai fokoznak. Köztük Figula Mihály legendás olaszrizling és rosé boraival, Kálmán József Arias pincészete, amely idén elnyerte az „Év Bortermelője” címet, a Lídia Borház a Pinkyvel és a Petyával, vagy a Koczor Pincészet, amely a rizlingek mellett furmintot is kínál.

 

Finom étkekből is bőven lehet válogatni. A Horváth-ház biztosra megy a csülök, tepsis krumpli, párolt káposzta trióval. A Vitorlás Étterem harcsát füstöl és elkészíti legendás töltött káposztáját, a kultikus magyar ételről a Sparhelt Bisztró gondoskodik, amely mangalica tarját tálal szalonnás savanyú káposztával. A kovászos kenyeret a Péklány Kézműves Pékség adja hozzá. Emellett idén is megrendezik a sütiversenyt sós és édes kategóriában.

A kalóriák ledolgozására zsírégető programról is gondoskodik a fesztivál: Erdélyből érkezik a Heveder zenekar, és nagyot táncoltat majd a Besh o droM is.

 

Három nap a bor, a gasztronómia és a mulatság jegyében a Tagore sétány platánjai alatt.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Vaszary Galéria: A kiállítóhellyé alakított egykori prímási nyaralóban november 17-ig olyan, 19. századi nemzetközi és magyar festmények láthatók, amelyeknek a víz a közös motívuma.

 

 

Bodorka Balatoni Vízivilág Látogatóközpont: Hatalmas akváriumokban szemezhet a vidék halaival: a pár centiméteres szélhajtó küsztől a több mázsásra is megnövő harcsáig.

 

 

Levendula Ház Látogatóközpont, Tihany: Interaktív kiállítás a Tihanyi-félsziget kialakulásáról és a levendula-termesztésről; „Élet illata” film, teázó, kézműves foglalkoztató, élménykert a Belső-tó partján.

 

Élje át!

• Vegyen részt a Balatonfüred történetét bemutató reformkori sétán és hallgasson anekdotákat Blaha Lujzáról, Jókai Mórról és az Anna-bálról!

• Élvezze Balatonfüred és Tihany látnivalóit a vízről, a Jókai hajó fedélzetéről!

• Ismerje meg a Tihanyi-félsziget természeti értékeit a Balaton-felvidéki Nemzeti Park vezetett gyalogtúráin! A Lóczy-gejzír sétaút nyomvonalán haladva érdeklődéstől függően többféle útvonal választható.

 

Infó: turizmus.balatonfured.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: