Ízes Magyarország: Hatvani Sörfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2019. október 16. 15:18

Habzó sörök, ízes étkek, remek zene, óriási hangulat – Hatvanban erről szól a sörfesztivál, október 18. és 20. között.

Valóságos „októberfesztbe” csöppen, aki ellátogat ezen a hétvégén Hatvanba, a rendezvénynek otthont adó Népkertbe. Még csupán a hetedik alkalom, de máris ott van az ország ötven legnépszerűbb fesztiválja között, amelyre nemcsak a szomszédos városokból, de Hatvan testvérvárosaiból is jönnek holland, lengyel, szlovák és román ajkú turisták.

Nagyon jólesnek ilyenkor az ízes sörkorcsolyák, a csülök vagy a Mátra-lepény, de a program fő mozgatórugói mégiscsak a sörkülönlegességek – köztük a Hatvani Serfőzde kézműves remekei – és a pálinkaudvar.

 

A finom étkek és nedűk mellé idén többek között Fenyő Miklós, az Edda, a Follow The Flow és a Smile zenekar hozza el dalait a közönségnek, de szervezők gyermekelőadásokról is gondoskodtak. Az adrenalinkedvelőknek sem kell lemondaniuk az élményekről, a vidámparkban egész este pörgős lesz a hangulat.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Széchenyi Zsigmond Vadászati Múzeum, Hatvan: A Grassalkovich-kastélyban valóságos vadászati élményközpontot rendeztek be interaktív kiállítással. A múzeum parkjában játszóház és óriáscsúszda várja a gyermekes családokat.

 

Hatvany Lajos Múzeum, Hatvan: Néprajzi, képzőművészeti és történeti gyűjtemény egyaránt megtekinthető. Kézműves serfőzdéjében lépésről lépésre fedezhetjük fel a sörkészítés fortélyait.

 

 

Romhányi Balu Levendula Farm, Zagyvaszántó: A farm megálmodója beavatja a látogatókat a levendula feldolgozásának folyamatába, és megmutatja natúr kézműves termékeit. Kóstolja meg a levendulaszörpöt!

 

Infó: hatvaniprogramok.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: