Ízes Magyarország: Kárpát-medencei Mézfesztivál és Termelői Vásár

Forrás: turizmus.com

 2019. november 26. 11:36

Méhészek és mézrajongók nemzetközi találkozója Zalaegerszegen, november 30. és december 1. között. Nem csak Micimackónak!

A hidegebb időszak beköszöntével gyakrabban nyúlunk a természetes gyógyhatású mézhez, ideje hát feltölteni a házi készleteket.

A Zalakerámia Sport- és Rendezvénycsarnokban a látogatók két napon át sárréti, észak-bácskai, tolnai és zalai méhészek kínálata mellett székelyföldi mézeket és különféle méhészeti termékeket is kóstolhatnak és vásárolhatnak.

A gasztronómiai kínálatot termelői kecskesajtok, húskészítmények, pékáruk, lekvárok, gyümölcskészítmények, mézbor és mézsör színesítik.

 

A szakmát a VII. Méhész-szakmai Kiállítás és Vásár és a XIV. Kárpát-medencei Mézlovagrendi Találkozó várja.

Lesz mézeskalács- és karácsonyfadísz-készítés, régi népszokások és kézműves technikák is megelevenednek, emellett népzenei műsorral, néptánccal, színielőadással, bábjátékkal és mézfelismerő versennyel is készülnek a szervezők.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

 

Városi Hangverseny- és Kiállítóterem: Az egykori zsinagóga – amely az 1920-as években a város egyik legjelentősebb épülete volt – ma a kultúrát szolgálja, hangversenyorgonával és a helyi zsidóság múltját bemutató tárlattal.

 

 

Madárerdő tanösvény: Az idős tölgyerdőben kanyargó 1200 méter hosszú ösvényen információs táblák ismertetnek meg hazánk fészkelő és vonuló madaraival.

 

 

Gébárti Kézművesek Háza: A Gébárti-tó mellett álló alkotóház állandó kiállítások és számos rendezvény otthona. Szomszédságában nemrégiben Kárpát-medencei fejfaparkot avattak.

 

Infó: sojtortme.hu, zalaegerszegturizmus.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: