Ízes Magyarország: Kiskunfélegyházi Libafesztivál

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 02. 13:50

Hungarikum a hízott liba, a belőle készült ételek pedig igazi ínyencségnek számítanak, ezeket a szeptember 6. és 7. közötti fesztiválon meg is ízlelhetjük.

Kinek ne szaladna össze a nyál a szájában egy jó libaleves, ropogós libasült, vagy zsírjában kínált libamáj gondolatára? Kiskunfélegyházán és környékén több mint kétszáz éves múltra tekint vissza a lúdtartás, ennél fogva igazi kuriózumnak ígérkezik a város gasztronómiai fesztiválja.

Kóstolhatunk itt fenséges libamájat a legkülönbözőbb módokon elkészítve, hízott libából készült ínycsiklandó ételeket és termékeket, de megismerkedhetünk a libatömés mikéntjével is.

 

Az amatőr szakácsokból verbuválódott csapatok a Ki mit tud sütni-főzi a libából? című versenyen mutathatják meg tudományukat.

A kézműves vásárral, gyerekprogramokkal, koncertekkel tarkított fesztivál keretében zajlik a Kunsági Néptánctalálkozó is, közel 250 néptáncos fellépésével.

A rendezvényen mások mellett fellép a Margaret Island, Gájer Bálint, a Makám és a Kaláka együttes.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Kiskun Múzeum: A barokk épületegyüttes a város és a Kiskunság múltját mutatja be, a Kiskun Kapitányság hajdani tömlöce ma börtönmúzeum. Az udvaron áll az ország egyetlen fennmaradt alföldi alulhajtós szélmalma.

 

 

Móra Emlékház: Ebben az apró nádtetős házban született a nagy mesemondó, a család nyolcadik gyermekeként. Egykori szülőházában bemutatják az író életét és munkásságát.

 

 

Bugaci puszta: Csikósbemutató, lovaskocsikázás, Pásztormúzeum, őshonos magyar állatok, ménes, szürke marhák, rackanyáj – ismerje meg a bugaci pásztorélet hagyományait!

Infó: felegyhaziturizmus.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: