Ízes Magyarország: Mádi Furmint Ünnep

Forrás: turizmus.com

 2019. augusztus 23. 11:47

Tokaj-hegyalja híres borfajtájának ünnepe augusztus legvégén – nem csak felnőtteknek.

A Tokaji borvidék talán legszebb településén idén már 24 helyszínen ünneplik  augusztus 30–31-én a mádi dűlők büszkeségét, az ásványos ízvilágú furmintot.

Lovasok és szekerek, szőlő- és borsáfárok, helyi kézművesportékák és vásári forgatag színesíti a fesztivál központi helyszínét, a Furmint korzót.

A nyitott pincéknél és udvaroknál gyógy- és fűszerkert-bemutató, borkóstolók, édes és sós finomságok, az Europa Nostra-díjas zsinagógában pedig a Tokaj-hegyaljai zsidóság történetét bemutató kiállítás várja a látogatókat.

 

Eközben a Szőlősgazda Játszópark mesebeli falujában, Hencidán hétpróbás kalandra hívnak minden bátor gyermeket.

A zenei aláfestésről többek között a Balkan Fanatik, a TNT, Tordai Zoltán és zenekara, a Kelet Brass Band, a Fekete Lakkcipők és a Sentimento Zenekar gondoskodik.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Regéci vár: Az ország egyik legnagyobb vára, a Rákócziak egykori rezidenciája. Az újjáépült, multimédiás eszközökkel izgalmassá tett Öregtorony tetejéről szép időben a Magas-Tátráig is ellátni.

 

 

Vizsolyi Biblia Látogatóközpont: Tárlatvezetéssel mutatják be az 1590-ben nyomtatott első teljes, magyar nyelvű Bibliát, a templom freskóit és a nyomdatörténeti múzeumot.

 

 

Acetánia, Bodrogkesztúr: Magyarország első ecetmúzeuma, amelynek modern bemutatótereiben mindent megtudhatunk a borecetek történetéről, készítéséről és megannyi fajtájáról – kóstolni kötelező!

Infó: mad.info.hu, tokaj-turizmus.hu


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: