Ízes Magyarország: Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2019. szeptember 10. 09:49

Mustot és csemegeszőlőt is kóstoltatnak a mátraaljai borok bemutatóján Gyöngyösön, szeptember 13. és 15. között.

A bor, a gasztronómia és a kultúra kapcsolatát évről évre megünnepli a Mátra kapujaként is emlegetett kisváros. A főtéri pavilonsoron nemcsak végigkóstolhatjuk a Mátrai borvidék illatos, könnyed borait, hanem haza is vihetjük.

Csipegethetünk és vásárolhatunk a mátrai lankákon termett, illatos csemegeszőlőből, sőt, megízlelhetjük a friss mustot is, melyből szintén szívesen adnak a gazdák elvitelre.

 

Cégek, baráti társaságok főzőversenyen mérhetik össze tudásukat, de a finomságokból a közönségnek is jut bőven!

A népi iparművészeti vásáron helyi és környékbeli kézzel készült termékek között lehet válogatni, miközben a színpadon színvonalas szórakoztató, kulturális és folklórprogramok zajlanak.

Esténként a Punnany Massif, a Kozmix, az EDDA, a Follow the Flow koncertje dübörög. A családosokat gyermekjátékok, kulturális programok várják.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Mátra Múzeum: Izgalmas vadászati, őslénytani és ásványkiállítás, interaktív élménytér, Természettudományi Pavilon és Pálmaház a felújított Orczy-kastélyban. Igazi különlegesség egy gyapjas mamut csontváza.

 

 

Szent Bertalan-plébániatemplom kincstára: Gótikus és reneszánsz ötvös remekművek az ország második leggazdagabb egyházi gyűjteményében. 2016-ban az Év Múzeumának választották.

 

 

Sástói libegő: A Mátra legújabb attrakciója hazánk legmagasabban fekvő tavát köti össze az Oxygen Adrenalin Parkkal, közel 500 méter hosszan. A menetidő 7 perc.

 

Infó: gyongyos-matra.hu, gyongyok.com


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: