Ízes Magyarország: Murci Fesztivál

Forrás: turizmus.com

 2019. október 14. 15:20

Balatonlellei éttermesek és borászatok október 19-én meghódítják a Kishegyet.

Ősszel másképp szeretjük a Balatont, ez a gasztrofesztiválok ideje. A lellei Kishegyen, a barokk Szent Donát-kápolna szomszédságában másodszor rendeznek Murci Fesztivált: a helyi éttermek vendégborászatokkal, a borászatok éttermekkel és cukrászdákkal összefogva, hét helyszínen, különleges menükkel várják a vendégeket.

Az odajutással sem lehet gond, a balatonlellei vasútállomástól óránként transzferbusz indul a csengős keresztig.

 

A gasztronómiai élményen túl vezetett gyalogos és kerékpáros túrát, kézműves vásárt, népi játékokat, zenét, táncot és sok meglepetést ígérnek a szervezők. Annyit elárulhatunk, hogy a Pócz Pincészetnél és a Majthényi Présház előtt gyermek- és felnőttjátékokat lehet kipróbálni, de lesz e-bike bemutató és teszt is. Este a kápolna melletti rendezvénysátorban fellép a Fiúk a Térről zenekar, majd DJ Suri Imre zenél kifulladásig.

 

3 hely, amit látni kell a környéken

 

Gömbkilátó, Balatonboglár: A vulkanikus eredetű Várdomb csúcsán, 165 méteres magasságban áll Boglár jelképe, pazar kilátással a Balatonra és a szemközti oldal tanúhegyeire. (Fotó: mtu.gov.hu)

 

Postamúzeum, Balatonszemes: Az istállónak emelt barokk műemléképületben eredeti, 18-19. századi postai eszközök és szállítójárművek kiállítását nézhetjük meg.

 

 

Hajózástörténeti Látogatóközpont és Kilátó, Balatonföldvár: Interaktív kiállításán terepasztalok, makettek, szimulátorok, filmvetítések mutatják be a balatoni hajózást, a hajó alakú épület „árbóca” a tó legmagasabb épített kilátója panorámaterasszal.

 

Infó: facebook.com/hellobalatonlelle


A cikk a Magyar Turisztika Szövetség Alapítvány Ízes Magyarország című kiadványában jelent meg. A kiadvány főtámogatója: