Izgalmas újdonságok Dubajból

Forrás: turizmus.com

 2021. augusztus 16. 11:40

Csokorba gyűjtöttünk néhány újdonságot, információt Dubajról, hogy megkönnyítsük az utazás tervezését.

EXPO2020

2021. október 1. és 2022. március 31. között rendezik meg Dubajban az eredetileg 2020-ra tervezett világkiállítást. A szervezők 25 millió látogatóval számolnak az Expo2020 fél éves időtartama alatt.

De miről is szól az  EXPO2020?

Az EXPO2020 természetesen NEM csak üzleti rendezvény. A világkiállításra most is szeretettel várnak mindenkit, aki érdeklődik a technika, a fejlődés, fejlesztés és a fenntarthatóság iránt. Az idei világkiállítás egyben egy fantasztikus rendezvénysorozat is, számos programmal, újításokkal és újdonságokkal, ahol a világ szinte összes országa, így Magyarország is képviselteti magát.

A www.expo2020dubai.com oldalon egy- és többnapos jegyek, valamint szezonális bérletek egyaránt elérhetők. A belépőjegyek érvényesek az összes pavilonba, rendezvényre, előadásra, valamint korlátlan lehetőséget kínálnak a sokszínű szórakoztató programokhoz. Naponta akár 60 élő, világszínvonalú program lesz elérhető, zenével, tánccal, különféle művészeti elemekkel.

További információk: https://www.expo2020dubai.com/en

Deep Dive Dubai

A Deep Dive Dubai, a világ legmélyebb, mesterségesen kialakított medencéje, a dubaji Nad Al Sheba negyedben található. Az egész létesítmény 1500 négyzetméteren terül el, egyedülálló MICE- és filmhelyszínnek is.

A Deep Dive Dubai számokban:

● 60,02 méter mély – a Guinness World Records 2021. június 29-i igazolása alapján jelenleg a világ legmélyebb, búvárkodásra alkalmas úszómedencéje.

● 14 millió liternyi vízzel a medencében nagyjából 6 db olimpiai medencének felel meg. Ez 2021. június 29-i állapot szerint 15 méterrel mélyebb és négyszer nagyobb, mint bármely másik medence.

● 6 óra alatt cserélődik ki ez a vízmennyiség a régió egyik legfejlettebb technológiájú szűrőrendszerén.

● 2 víz alatti pihenőhely is van itt 6 és 21 méter mélységben. Ezek egyedülálló, csak a Deep Dive Dubai-ban található ilyen kialakítás, máshol nem. A pihenőhelyek biztosítják, hogy egy száraz légtérben felszínre kerüljenek és akár beszélgessenek egymással vagy a felszínen lévőkkel. A búvárok itt akár a felszerelést is levehetik, és kijuthatnak a vízből.

● 30 Celsius fok a medence vizének hőmérséklete.

● A mélyben egy kissé apokaliptikus, elsüllyedt város épült fel, amely – miközben egyre mélyebbre merülünk benne – egyre inkább úgy tűnik, mintha a természet próbálná visszavenni a tőle elhódított területet.

Dubai Presents

A Dubaji Turisztikai Hivatal (DTCM) egy új globális kampányt indított Dubai Presents (Dubaj bemutatja) címmel, hollywoodi sztárok, Jessica Alba és Zac Efron szereplésével.

Ez az új kampány filmelőzetesek sorozata, amelyben Alba és Efron különféle lebilincselő történetekben szerepelnek, és eközben bemutatják a Dubajban elérhető változatos élményeket és látványosságokat, ezzel inspirálva a nézőket, hogy ők is felkeressék ezeket a helyszíneket, így éljék meg saját „moziélményüket”. A Dubai Presents/Dubaj bemutatja kampány kiválóan mutatja be, hogy Dubaj minden korosztály számára vonzó, érdekes úti cél.

És végül egy rövid kedvcsináló néhány beltéri, családi programhoz

Digitális művészetek színháza

Ez az egyedi, több érzéket is megmozgató, multimédiás megoldásokban bővelkedő kiállítás a Souk Madinat Jumeirah-ban található, és a szórakozás, az oktatás és a művészet hármasát kínálja. Nem csak az egyszeri látogatók tudják felfedezni az egyedi, digitális kiállítást, hiszen rendszeresen szerveznek itt mesterkurzusokat felnőtteknek és gyermekeknek egyaránt.

Illúziók múzeuma

Ez az egyedi élmény a látogatókat egy felejthetetlen utazásra invitálja az illúziók káprázatos világába. A múzeum otthont ad egy antigravitációs szobának (Anti-Gravity Room), egy végtelen szobának (Infinity Room) és még egy forgó szobának (Rotated Room) is, amelyek mind garantáltan megtréfálják érzékeinket. A látogatók akár az Örvény-alagutat (Vortex Tunnel) is kipróbálhatják, amely a régióban a maga nemében páratlan, hiszen végigvezet egy “forgó” hengerben, mely igazán “szédítő” élmény!

Oo La Lab

Ez egy parfümkészítő labor, ahol saját magad keverheted ki a saját, hozzád illő, tökéletes illatot a több mint ezer egyedi kombináció választékából. Csatlakozz egy egyéni órához egy helyi szakértővel és készítsd el saját kézműves illatod vagy akár gyertyádat!

Dubaj minden korosztály számára kínál látni és kipróbálni való élményeket, és egész évben várja a látogatókat!

Naprakész információk a be- és Dubajból hazautazásról, angol nyelven, ITT olvashatók.

(X)


Fotók: Dubai DTCM