Szabad az út Izlandra, eltörölték az összes járványügyi korlátozást

Forrás: turizmus.com

 2022. február 25. 10:45

A nyitva tartási idő és a rendezvények létszámának korlátozása mellett az összes beutazási szigorítást is eltörölték péntektől Izlandon.

"A koronavírus-járványból a lakosság Covid-19 elleni széles körű ellenálló képessége jelenti a kiutat. Ennek elérése érdekében minél több embernek szükséges lenne megfertőződnie a vírussal, mivel az oltások ehhez nem elegendőek, akkor sem, ha jó védelmet nyújtanak a súlyos lefolyású betegség ellen" – idézi a Reuters az izlandi egészségügyi minisztérium közleményét.

Az ország ezzel összhangban február 25-től felold minden járványügyi korlátozást, ezek többek között a nyitva tartási időre és a rendezvények maximális létszámára (200 fő) vonatkoztak.

Emellett eltöröltek minden beutazási korlátozást is. A Konzuli Szolgálat tájékoztatása szerint az országba történő belépés követelményei visszatértek a pandémia előtti állapothoz. Utazás előtti, vagy határon történő tesztelés nem szükséges, oltási igazolás és regisztráció nélkül is be lehet utazni az országba. Megszüntették a karanténkötelezettséget is.

Február 25-től Izlandon is eltörölték a járványügyi korlátozásokat

Fotó: 123rf.com

A mintegy 368 ezer lakosú Izland 2100-2800 napi új fertőzést regisztrált az elmúlt napokban. A járvány kezdete óta több mint 115 ezer megbetegedés történt az országban, és 60-an haltak meg a fertőzés következtében.