Izrael megnyitja határait az oltatlan turisták előtt is

Forrás: turizmus.com

 2022. február 22. 15:16

Izrael azt tervezi, hogy március 1-jétől megnyitja határait minden turista előtt, függetlenül az oltási státuszuktól. A beutazóknak minden esetben szüksége lesz az indulás előtt és az Izraelbe érkezés után egy negatív PCR-tesztre.

2020 márciusa óta ez lesz az első alkalom, hogy oltatlan turisták léphetnek be Izraelbe. Az országba visszatérő izraeli állampolgároknak a nemzetközi utazókkal szemben csak érkezéskor kell PCR-tesztet végezniük és nem kell karanténba vonulniuk akkor sem, ha nem oltottak – írja a CNN.

A korábbi, a beszállás előtt elvégzendő antigén tesztre vonatkozó követelményt március 1-jei hatállyal eltörlik.

A döntésre azt követően került sor, hogy Naftali Bennett izraeli miniszterelnök megbeszéléseket folytatott Nitzan Horowitz egészségügyi miniszterrel a koronavírus elleni korlátozások enyhítéséről. "A járványügyi adatok folyamatos csökkenését látjuk, ezért itt az ideje, hogy fokozatosan megnyissuk azt, amit a világon elsőként zártunk le" – mondta Bennett miniszterelnök egy vasárnapi nyilatkozatában.

Izraelben az elmúlt hetekben jelentősen csökkent az új Covid-megbetegedések száma. Miután a január 30-ával végződő héten rekordmagas, 617 565 új esetet jelentettek, Izrael a múlt héten már csak 126 762 új esetet regisztrált a Johns Hopkins adatai szerint.

izrael_123rf

Izrael azt tervezi, hogy március 1-jétől megnyitja határait minden turista előtt, függetlenül az oltási státuszuktól

Fotó: 123rf.com

Az izraeli turisztikai minisztérium becslései szerint a 2020 márciusa óta tartó turisztikai zárlat több mint 7,02 milliárd dollárjába került az izraeli gazdaságnak. Izraelben a járványt megelőző évben rekordot döntött a turisták száma: 2019-ben 4,55 millióan látogattak ide, ami 7,2 milliárd dollárral növelte a helyi gazdaságot.Azoknak a turistáknak, akik igazolni tudták, hogy teljeskörűen be vannak oltva, november óta engedélyezték a belépést Izraelbe, a repülés előtti és érkezés utáni PCR-tesztek, valamint egy rövid karantén mellett, de a turisták száma így is alacsony maradt.