Izraelben karanténhotel vár a külföldről érkezőkre

Forrás: MTI

 2020. december 21. 17:21

Izraelben szerdától minden külföldről érkezőt legalább tíz napra karanténhotelben helyeznek el – jelentette a közszolgálati rádió hétfőn.

A koronavírus-járvány ügyeivel foglalkozó kabinet hétfőn csak az Izraelbe belépők fogadásának új, egyelőre a következő tíz napra érvényes szabályozásával foglalkozott, a vírus újonnan megjelent, az eddiginél fertőzőbb variánsa miatt félretették a kereskedelmi és oktatási szigorítások eredetileg tervbe vett kérdéseit.

A kabinet döntése szerint szerdától csak egészen kivételes esetekben oldják fel a külföldiek Izraelbe lépésének tilalmát, és szerda délután 2 órától minden belépőt legalább tíz napra kötelezően karanténnak kijelölt szállodákban helyeznek el.

Ha a tíznapos időszak elején és végén is negatív lesz a koronavírus-tesztjük, akkor hazamehetnek, aki viszont nem vállalja a tesztelést, annak 14 napot kell eltöltenie a szálloda szobafogságában.

Tel-Aviv a távolból. A koronavírus mutációjának terjedése miatt minden külföldről érkező személyt karanténba küldenek szerdától Izraelben

Fotó: 123rf

Az új szabályozás életbe lépéséig, a következő két napban a hazatérők még otthonaikban kezdhetik meg a kötelező karantént, de mindenkit meglátogatnak a tesztelők, és aki pozitívnak bizonyul, annak át kell költöznie a karanténhotelbe.

Az Egyesült Királyságból, Dániából vagy Dél-Afrikából érkezőket már vasárnap óta egyenesen a hadsereg polgári védelmi egységeinek irányítása alatt álló karanténszálláshelyre vitték a tel-avivi Ben Gurion repülőtérről.

"Sok országban terjed a mutáció. A cél a légi közlekedés minél gyorsabb lezárása, és ehhez azt is javasoljuk, hogy külföldi állampolgárok ne lépjenek be az országba" – mondta Benjámin Netanjahu miniszterelnök a kabinet ülésén.

Vasárnap az Izraelben elvégzett 70 989 tesztből 2846 bizonyult pozitívnak, ami 4,1 százalékos arányt jelent, jelenleg 831 beteget ápolnak a kórházakban országszerte.