Izrael támogatást ad az eilati járatindításhoz

Szerző: Szántó Zoltán

Forrás: turizmus.com

 2021. május 05. 15:36

Támogatást ad az izraeli turisztikai minisztérium azoknak a légitársaságoknak és tour-operátoroknak, amelyek ősztől tavaszig közvetlen járatot indítanak Eilatra.

A minisztérium a lapunkhoz eljuttatott közleményben hosszasan ecseteli a Vörös-tenger partján fekvő üdülőhely és környéke természeti szépségeit.

A tengerpart kínálta pihenési lehetőségek mellett felhívják a figyelmet a közeli Negev-sivatag látnivalóira. Mint írják, az utóbbi időben komoly összeget költött az izraeli állam a Negev turisztikai infrastruktúrájának fejlesztésére, egyebek mellett szállodák, kempingek és lakókocsiparkok építésére.

Eilat Izrael legdélebbi pontja, valamint egyetlen üdülőhelye a Vörös-tenger partján

Fotó: 123rf.com

A most meghirdetett támogatás célja, hogy új közvetlen járatok induljanak Eilatra a 2021 szeptember 1. és 2022. május 31. közötti időszakban (a 2021. szeptember 20-27. és a 2022. április 15-22. közötti időszakok kivételével).

A járatok utáni támogatásra jelentkezhet a járat üzemeltetője, legyen az egy légitársaság vagy tour-operátor. A járatnak közvetlen járatnak kell lennie, és legalább 16 rotációt kell vállalni minden egyes kiinduló állomásról.

A minisztérium minden egyes fizető utas után 60 euró támogatást ad a járat üzemeltetőjének. Ezen felül az üzemeltetőt megilleti további 10%-os felár (így nem 60, hanem 66 euró jár minden utas után), amennyiben az üzemeltető legalább heti tíz járatot üzemeltet Eilatba a program keretében.

Amennyiben a támogatási keret kimerülne, azok a szolgáltatók élveznek előnyt, akik hamarabb jelentkeztek.

A támogatási igényeket október 15-ig kell beküldeni a következő email-címre: daniellag@goisrael.gov.il