J. S. Bach összes orgonaműve a Hold utcai református templomban

Forrás: turizmus.com

 2018. július 20. 14:12

Johann Sebastian Bach orgonaművei csendülnek fel a következő fél év során egy koncertsorozat keretében a budapesti Hold utcai református templomban. A koncertekre várják a turistákat.

2018. július 20-i kezdettel összesen 14 alkalommal csendülnek fel a budapesti Hold utcai templom új orgonáján a német és az egyetemes zenetörténet egyik legnagyobb lángelméje, Johann Sebastian Bach orgonaművei, hazai és külföldi művészek tolmácsolásában, Fassang László orgonaművész, a Budapest - Németajkú Református Egyházközség, valamint a Violin Travel Kft. közös szervezésében.

A koncertsorozat különlegessége, hogy Bach összes orgonaműve Budapest első olyan orgonáján szólal meg, amely ötvözi a J. S. Bach által használt hangszerek hangzását, továbbá külső megjelenésében is megidézi a 18. század orgonáit.

A koncertsorozat művészeti vezetője a nemzetközileg is elismert, Liszt Ferenc és Prima díjas orgonaművész, Fassang László. Az ő meghívására a Bach interpretációban legjártasabb magyarországi, amerikai, német, svájci, francia, belga és szlovén művészek varázsolják el a közönséget estéről estére, július 20 és december 14 között.

A koncert helyszíne

Fotó: Google Street View

A program kiemelt célja Budapest kulturális és zenei kínálatának színesítése, ezáltal Budapest zenei örökségének népszerűsítése, valamint a templomnak, mint Budapest új koncerthelyszínének megismertetése.

A szervezők várják a külföldi és belföldi csoportok jelentkezését a koncertekre a mihalcsik.judit@violintravel.com email címen.