Jakabos Zsuzsanna lett a Rába Quelle egyik keresztanyja

Forrás: turizmus.com

 2023. január 25. 14:42

A győri Rába Quellének eddig 11 medencéje volt, ez a szám hamarosan csaknem megduplázódik: 21 medencével várják júniustól a vendégeket.

„Amikor megálmodtuk az új medencéket, fontos volt, hogy mindegyiknek legyen tematikus funkciója. A megépülő árvízvédelmi töltést sokan hátránynak tekintenék, mi viszont a lehetőséget láttuk benne, és hozzáépítettünk egy 250 befogadó képességű, lépcsőzetes, teraszos, panorámamedence-együttest. Ez lesz a fiatalos zónánk koktélbárral, ahol ibizai beach hangulatban trendi DJ-k szolgáltatnak majd élő zenét" – ígéri Kovacsics Imre ügyvezető. De lesz csendes zóna, a gyermekmedencéknél pedig a szülőkre is gondoltak.

A 25x21 méteres úszómedencével és a 13,5x8 méteres tanmedencével ellátott új uszodaépület üveg oldalfala elhúzható lesz, így az uszodát nyaranta integrálhatják a strand területébe. Ahogy a csúszdaparknak is lesz medencéje: hat emeletnyi magasságból csobbanhatnak a vendégek. „Közben különféle érintőelemek, fényjelek villannak fel a csúszdatesten belül, és pontokat is lehet ezekkel gyűjteni" – teszi hozzá a fürdő ügyvezetője.

Jakabos Zsuzsanna úszónő lett a fürdő egyik keresztanyja

Fotó: Rába Quelle

A "hét tengeri csillagos" vízi élményparkban és gyógyfürdőben minden csillagnak van keresztszülője, akik a júniusi nyitásig, havonta mutatkoznak be, egy-egy új részlegét bemutatva a fürdőnek – tájékoztatta lapunkat Győr Megyei Jogú Város polgármesteri hivatal.

Dobrády Ákos zenész volt az első tengeri csillag keresztszülője, a másodikat – az uszodát és strandot képviselve – Jakabos Zsuzsanna válogatott úszó személyesíti meg.