János vitézzel kalandozhatunk Ráckeve új meseútján

Forrás: turizmus.com

 2022. május 15. 08:34

Különleges szabadtéri programlehetőség nyílt Ráckevén szombaton. A János vitéz meseút 12 állomáson várja a családokat, kirándulókat a Duna-parti város legszebb helyszínein.

Az egyedülálló tematikájú tanösvény a város látványosságait és múzeumait köti össze.

Séta közben izgalmas kérdések és feladatok mentén végigjárhatjuk Petőfi János vitézének, és a ráckevei legenda szerint azt ihlető, árva gyerekből lett ráckevei vitéz, Horváth Nepomuki János életének kalandos állomásait.

A 2-3 órás sétától az egész napos barangolásig igény szerint alakítható az útvonal

Fotó: meseutazok.hu

A kicsi, kézzel festett meseházikókhoz kalandor feladatlap, térkép és egy mindent nyitó kulcsocska tartozik, amelyet a helyi Tourinform irodában lehet átvenni a belépőjegy megváltásával. A kulccsal a vállalkozó kedvűek hozzájuthatnak a több mint 4 kilométeres útvonal házikókba rejtett kincseihez és feladványaihoz, amelyeket a különböző életkorú gyerekek nyelvezetének megfelelően, több szinten fogalmaztak meg.

Mivel a házikók mindegyike valamilyen helyi nevezetesség (múzeum, kiállítás, egyéb látványosságok) közelében található, így a 2-3 órás sétától az egész napos barangolásig tervezhető az itteni program.

Az út megálmodója, Tátrai Vanda az állomásokat meseterápiás szempontok szerint dolgozta fel, hogy az családépítő program, önismereti kaland is lehessen, amit egy csipetnyi ökológiával fűszereztek, hiszen csodaszép természeti környezetben is barangolhatunk. Az alkotók remélik, hogy Petőfi gyönyörű történetét valóban örömmel, kalanddal, játékkal hozhatják közel a gyerekekhez és a felnőttekhez.

Családépítő programnak, önismereti kalandnak egyaránt jó program a János vitéz meseút

Fotó: meseutazok.hu

A meseútra a belépőjegy 1500 forintba kerül, a kedvezményes családi ár 3500 forint (két felnőtt és legfeljebb 4 gyerek), csoportoknak 15 fő felett fejenként 500 forintot kell fizetni.

Magyarország első János vitéz meseút tanösvénye offline kalandra várja a családokat, osztályokat Ráckevén.