Srí Lanka január végétől újra fogadhat turistákat

Szerző: Kaszás Fanni

Forrás: turizmus.com

 2021. január 05. 12:34

Srí Lanka bejelentette, hogy terveik szerint közel tíz hónap után, január 22-től újra megnyitják a repülőtereket a kereskedelmi repülőjáratok előtt, ezzel újraindítva az ország turizmusát a megfelelő járványügyi intézkedések betartásával.

Nimal Lanza államtitkár elmondta a helyi Ada Derana hírportálnak, hogy a repülőteret speciális egészségi felügyelet mellett nyitnák meg a hónap végén, miközben az ország gazdaságának élénkítésére összpontosítanak. Lanza reméli, “hogy január 22. után minden kereskedelmi repülőgép beléphet az országba. Az ország határait meg kell nyitni, a biztonsági intézkedések szigorú betartása mellett" – szögezte le.

Sudath Samaraweera, Srí Lanka járványügyi főorvosa hozzátette, hogy a repülőterek egészségügyi irányelveknek megfelelő megnyitásával nem lesz probléma. Az orvos szerint mivel “a turizmus hatalmas lendületet jelent az ország gazdaságában, ezért sürgősen újra kell indítani. Ezt azonban úgy kell megtennünk, hogy ne engedjük a COVID-19 fertőzötteket szabadon barangolni hazánkban."

Srí Lanka jelenleg egy kísérleti projektben, ukrán turistákkal teszteli, fogadhat-e turistákat

Fotó: 123rf.com

A repülésért és a beruházási övezet fejlesztéséért felelős államtitkár, D. V. Chanaka a Daily Mirrornak nyilatkozta, hogy a továbbiakban Srí Lanka olyan országok tapasztalataiból fog tanulni, amelyek már elkezdték fogadni a turistákat és megnyitni repülőtereiket az utazók előtt.

Az ázsiai ország jelenleg egy kísérleti projektben figyeli meg, hogy biztonságosan újranyithatja-e határait a turisták számára. A projekt keretében múlt héten egy ukrán turistacsoport érkezett a szigetre, amellyel tesztelik a koronavírus-járvány terjedése ellen hozott intézkedések sikerességét.

Chanaka megjegyezte, hogy miután Srí Lanka bezárta repülőtereit a COVID-19 vírus terjedésének megakadályozása érdekében, a köztes tíz hónapban jelentős korszerűsítési munkákat végeztek el a Bandaranaike Nemzetközi Repülőtéren (BIA).