Januárban is várja a gyerekeket a debreceni Agóra

Forrás: turizmus.com

 2022. január 04. 14:51

Január 5-től újra várja az Agóra Tudományos Élményközpont az érdeklődőket tudománynépszerűsítő programjaival. Az év első hónapjában a hétvégi foglalkozásokon a gyerekek hajtogathatnak origami-állatokat, készíthetnek hangszert, megismerkedhetnek a hazai kígyófajokkal és a téli madáretetéssel is.

Az Agóra Tudományos Élményközpont Interaktív terében csaknem negyven különlegesjáték próbálható ki, amelyek szorosan kapcsolódnak valamilyen tudományos jelenséghez. Emellett az élményközpontban naponta többször kísérleti bemutatókon is részt vehetnek a látogatók - közölte az élményközpont.

Ezen kívül állandó programként megtekinthetik az Agóra Frankensteint idéző eszközét, mely képes mennydörgő hangokat hallatni az ívkisülések forgatagából. A Tesla-tekercs ráadásul zenei hangok kiadására is alkalmas egy zongorabillentyűzet segítségével.Így bárki kipróbálhatja, hogyan lehet zenét szerezni villámokkal. Minden hónap második szombatján érdekes kreatív feladatokon keresztül ismerkedhetnek meg a gyerekek a természettudományos jelenségekkel, és elkészíthetik saját játékaikat, amelyeket természetesen haza is vihetnek.

agora

Az élményközpontban naponta többször kísérleti bemutatókon vehetnek részt a látogatók

Fotó: Agóra Tudományos Élményközpont

Januárban origami-állatot készíthetnek a gyerekek, a DigITér Debrecen Digitális Élményközpont jóvoltából pedig megismerkedhetnek az informatika legújabb vívmányaival. A másfél órás interaktív foglalkozás során néhány eszköz kipróbálására is lehetőség nyílik, így például találkozhatnak humanoid robottal és simogathatnak robotkutyát is.

Vasárnaponként megismerkedhetnek néhány érdekes hangszerrel, és el is készíthetnek egyet, amit természetesen haza is vihetnek majd. Ezen kívül a hazai kígyófajtákkal, kagylókkal és téli madáretetés titkaival is megismerkedhetnek.