Januártól bezár a nyírbátori Sárkány fürdő

Forrás: turizmus.com

 2022. szeptember 23. 11:24

Az év végéig még működik, de január elsejétől bizonytlan időre bezár a nyírbátori Sárkány Wellness és Gyógyfürdő.

Máté Antal, a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei település polgármestere a képviselő-testületi ülésen arról számolt be, hogy hiába alacsony a fürdő gázfelhasználása, a villamosáram költsége jelentős terhet ró a költségvetésre. Ezt a többletköltséget idén még ki tudják gazdálkodni, januártól viszont nem, így bizonytalan időre bezárják a fürdőt – írta meg a termalonline.hu.Százmilliós nagyságrendű tételről van szó, jelentette ki a polgármester.Azt még nem lehet tudni, hogy meddig tart majd zárva a termálfürdő, mert ehhez ismerniük kell majd az áramárak pontos alakulását.

A nyírbátori fürdő januártól bizonytalan ideig bezár

Fotó: Facebook / Sárkány fürdő

A gyógyászati részleg további üzemeltetésére ugyanakkor január után is kísérletet tesznek, egyes kezeléseket biztosítanának. Emellett a fürdő kempingjében található apartmanokat továbbra is kiadják, amennyiben erre a fürdő nélkül is lenne igény.

Nem a nyírbátori az első fürdő, amely bezárásra kényszerül a magas energiaárak miatt, mint korábban megírtuk, a balatonboglári uszoda és a csokonyavisontai és a jászapáti fürdő is hasonló lépést jelentett be. Több nagy hazai fürdő – így Hévíz és Hajdúszoboszló mellett a BGYH Zrt. fővárosi egységei – ugyanakkor a téli szezonban is fogadják majd a vendégeket.