Hamarosan életbe lép Siófok panoráma-adója

Forrás: turizmus.com

 2019. december 09. 18:06

Januártól a korábbinál esetenként 60 százalékkal több építményadót kell fizetniük a közvetlen vízparti sávban található ingatlanok tulajdonosainak a város képviselő-testületének legutóbbi döntése értelmében.

„Az előző ciklusban már volt testület előtt a közvetlen vízparti ingatlanok (köztük az ott tömött sorokban újonnan felhúzott apartman házak) építményadójának megemelésével kapcsolatos javaslatom” – írta Lengyel Róbert, Siófok polgármestere Facebook-oldalán.

Megugrik az építményadó Siófokon, különösen a vízparti ingatlanok esetében

Fotó:  Wikimedia Commons

A javaslatot a város előző képviselő-testülete napirendre sem engedte vetetni, az új testület azonban megszavazta, így januártól az eddigi két adósáv helyett három lesz Siófokon. Az emelés mértéke két kategóriában is közel 60 százalékos - írja a hirbalaton.hu.

 

A város is jól jár az óriásplakátokkal

A képviselő-testület legutóbbi ülésén döntött arról is, hogy jövőre megadóztatja a város óriásplakátjait. Az új siófoki rendelet szerint januártól a másfél négyzetméternél nagyobb felületű reklámokért évi 12 ezer forintot kell fizetni négyzetméterenként a város adóosztályától kapott információk szerint.

Kapcsolódó cikkek

Korizd körbe a Balatont!

2019. november 25.