Járja be virtuálisan az új Néprajzi Múzeumot

Forrás: turizmus.com

 2017. december 08. 13:54

Virtuálisan meg lehet tekinteni, milyen lesz a Városliget kapujaként is funkcionáló Néprajzi Múzeum új épülete, aminek építése még az idén megkezdődik.

A korábban felvonulásokra, díszszemlékre is használt, ma pedig parkolónak használt 56-osok terén lesz a Néprajzi Múzeum új otthona. Az épületet nemzetközi tervpályázaton választotta ki a zsűri, amelyen számos világhírű építészt megelőzve, a magyar NAPUR Architects Építésziroda különleges elképzelése nyert. Az épület egyik leglátványosabb attrakciója a tetejét, mint két domboldalt teljesen beborító kert lesz, mely szabadon bejárható, hangulatos közösségi térként várja majd a park látogatóit. Legmagasabb pontjára felsétálva a megújult Városliget panorámája tárul majd elénk. Az épületet bemutató látványterveket ezen a linken érhetik el.

Az épület fordított kapu motívumot formáz

Korszerű körülmények közé kerül a Néprajzi Múzeum 145 éves tudása a modern könyvtárban és archívumban, ami igazi tudásközpont lesz az érdeklődők számára. A múzeum igényeire tervezett épület lehetőséget teremt a gazdag gyűjtemény átfogó és alapos bemutatására. A térszint alatt kapnak helyet az állandó és időszaki kiállítások terei, melyekben a korábbiakhoz képest sokkal nagyobb és látványosabb kiállítások rendezésére lesz lehetőség. Különleges látogatói élményt nyújt majd a több mint 4000 műtárgy bemutatására alkalmas látványraktár, illetve a múzeumpedagógiai interaktív tér. Családbarát újdonság lesz az épületben kialakítandó gyerekmúzeum, ahol a legkisebbek is játékos módon ismerkedhetnek meg a néprajz világával.

Az épületet bemutató látványterveket a következő linkeken érheti el:

https://goo.gl/AhYye9