Járműkiállítást, zenei fesztivált és lampinos hajós felvonulást rendeznek Esztergomban

Forrás: turizmus.com

 2024. április 11. 09:10

Esztergomban idén két részletben hozzák el a tavasz egyik legkedveltebb és legjobban várt programsorozatát, melynek most is része lesz az Akkor és Most Jármű Expo, a Zenei Fesztivál és a Lampionos Hajós Felvonulás.

Április 27-28. között a Nagy Duna sétánynál található Rugby Club területén az Akkor és Most Jármű Expo részeként a régmúlt, illetve a jelen két- és négykerekű járműveit állítják ki, köztük teherautókat, autókat, motorokat és kerékpárokat.

Sőt, megrendezik a 100 éves időszakot felölelő rádió, fotó és filmtechnikai eszközök ipartörténeti kiállítását is, ahol a látogatók egyrészt megismerhetik, hogy az ipartörténeti jelentőségű eszközök milyen hatással voltak a társadalomra, másrészt pedig az esztergomi fotográfiákon keresztül betekintést nyerhetnek a város és a térség fejlődésébe - derül ki a Visit Esztergom lapunkhoz eljuttatott közleményéből.

A lampionos hajós felvonulás egyik résztvevője

Fotó: Visit Esztergom

A Zenei Fesztivál keretében szombaton fellép a Matolcsi Acoustic Band és a Ladánybene27, vasárnap pedig Filip Gyuri és Barátai, valamint Radics Gigi adnak koncertet.


A programsorozat április 30-án, a munka ünnepe előtti délutánon folytatódik. 16 órától színes programokkal várják a látogatókat a food truck-okkal övezett Kis-Duna sétányon és a József Attila téren. A félnapos program keretében ingyenes fotós workshopokat is szerveznek, ahol a résztvevők olyan neves szakemberektől sajátíthatják el a fotózás alapjait, mint Czank Lívia, Fodor Emil, Szekeres János és Berkesi Csaba. Továbbá az OM System jóvoltából az érdeklődőknek lehetőségük lesz megtekinteni és kipróbálni az Olympus márka teljes palettáját is. A workshopokon való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötöttek.

Ugyanezen a délutánon a családokat a Duna-Ipoly Nemzeti Park és az Esztergom Madárakol Természetvédelmi Egyesület munkatársai rovaros kirakókkal, fészek bemutatóval és egyéb természettel kapcsolatos programokkal várják, de kitelepül a Kresztergom Park is, ahol a legkisebbek Suzuki elektromos kisautókon élhetik át a vezetés élményét.

A nap fénypontjaként 20.45-kor rendezik meg a Lampionos Hajós Felvonulást, ahol kreatív elemekkel és színes fényekkel feldíszített hajók, csónakok tekinthetők meg- miközben zenei aláfestés mellett végig csordogálnak a Kis-Dunán. A felvonulás műsorvezetője Szujó Zoltán lesz. Zárásként 22 órától az Anna and the Barbies koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők Rugby Club területén.

A programsorozat ingyenesen látogatható.