Játékfesztivál indul a Balaton-felvidéken, de nem csak gyerekeknek

Forrás: turizmus.com

 2022. augusztus 30. 12:37

Idén ősszel először rendezik meg az ingyenes Játékfesztivált a Balaton-felvidéken. A Vöröstó és Barnag, a Balaton-felvidék két festői települése gyönyörű környezetben várja a játszani vágyókat szeptember 3-án és 4-én.

A fesztivál a vöröstói családok hagyományaira támaszkodva eleveníti fel a játszás örömét. Petanque, matchbox-verseny, e-bike kincskereső, lavosball, koncertek és előadások – ráadásul nem csak gyerekeknek.

A játékfesztivál a helyi családok már évek óta ápolt hagyományából ered: az egymást jól ismerő, a településekhez több évtizede kötődő vöröstói lakók esténként az összeérő kertek alatt gyűltek egybe, hogy együtt fedezzék fel újra a közös játék örömét.

Vöröstó és Barnag tele van játékra alkalmas kertekkel és terekkel, a csendes, nyugodt települések kényelmes sétatávolságra vannak egymástól, és az egész környéket áthatja a családias hangulat.

S hogy miként érdemes felnőttként játszani, szűnni nem akaró kíváncsisággal és humorral, azt a fesztivál arca, Szabó Győző meg is mutatja.

A szervezők olyan rendezvényt álmodtak és valósítottak meg, ahol több generáció is megfér egymás mellett, és mindenki megtalálhatja a kedvének, ízlésének megfelelő szórakozást, kipróbálhat több játékot, megtapasztalhatja, milyen a játszásban feloldódni.

A vöröstói ötletgazdák a fesztivált a Hangvető és a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program támogatásával rendezik meg.

A Vöröstói Játékfesztiválról további részleteket ITT olvashat.