Játékos Borfesztivál

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 18. 15:50

Szeptember 9-13. között a budai Vár teraszain immár 24. alkalommal, hagyományos programokkal és újdonságokkal várja a borkedvelőket a Budavári Borfesztivál, az ország legnagyobb borszakmai rendezvénye.

Az idei fesztivál a játékosság jegyében zajlik, hiszen a látogatók kvízjátékok segítségével tesztelhetik boros tudásukat, részt vehetnek az „Év Fesztiválbora” szavazáson, ajánlott útvonalak segítségével felfedezhetik a magyar szőlőfajtákból készült borokat, és értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

Aki már belekóstolt, és aki még nem, egyaránt szívesen látott hallgató szeptember 7-én, a hosszú évek óta népszerű Boregyetemen, amelynek kurzusain elismert szakemberek, naprakész előadásain hasznos információkkal gazdagodhatnak a hallgatók. Idén Tokaj-Hegyalja mutatkozik be a Tokaj Kereskedőház jóvoltából.

Pár Borpár címmel szakmai kóstoló délutánokat hirdetnek szerdán és csütörtökön a programhoz csatlakozó borászok, standjaiknál. A Taste of Hungary: Magyarország legszebb borai tematikusan kialakított kóstoló útvonalakon várják a vendégeket (bel- és külföldieket egyaránt), hogy könnyebb legyen az ismerkedés a magyar fajtákkal.

A színpadokon a világzene legkedveltebb magyar együttesei, népzene, néptánc, és a jazz teszi felejthetetlenné a Borfesztiválon eltöltött órákat.

Ami a gasztronómiát illeti: az Országkonyha kínálatába emeli a magyar konyha egyik tájjellegű, kimondottan laktató ételét, a kanizsai dödöllét. Újdonságként a Nemzeti Galéria Sajtterasza pármai sonkás foccacia-t kínál rukkolával a látogatóknak, a „Nemzetek Sajtversenye” standjánál pedig amerikai sajtkülönlegességeket is megízlelhet a közönség. A Gasztro sétány street food újdonságokat vonultat fel: füstölt ételek, glutén- és tojásmentes Hal & Chips, KOLBice, és bagel.

Az Oroszlános udvarban felállított Butlers Borkvíz Bárban bárki egy gyors regisztrációt követően különböző állomásokon tesztelheti boros tudását, a játék végén pedig megpörgetheti a Borfesztivál szerencsekerekét. Ám számos más program és szolgáltatás biztosít még kellemesebb kikapcsolódást kicsiknek és nagyoknak: hétvégi gyermekprogramok és arcfestés, ingyenes wifi, „Év Fesztiválbora” választás és még sok minden más.

További információ: www.aborfesztival.hu