Játszóvárral folytatódik a népszerű Szilfa-tisztás megújítása

Forrás: turizmus.com

 2021. július 22. 13:52

A Pilisi Parkerdő folytatja a turisztikai infrastruktúra megújítását a Budai-hegység egyik klasszikus erdei tisztásán. A népszerű Szilfa-tisztáson a már használatba vett padokon és asztalokon, valamint kerékpártárolókon kívül új játszóvárat is építenek

A munkálatok július 26-án kezdődnek és várhatóan augusztus 31-éig tartanak – fogalmaz a parkerdő közleménye.

A Budakeszihez közeli, egy hektáros Szilfa-tisztás a Budai-hegység egyik klasszikus erdei tisztása, amely igen közkedvelt a környéken élők és a budapestiek körében. Népszerűségét nemcsak a hamisítatlan erdei környezet, hanem a közelben lévő Budakeszi Vadaspark is növeli, így ideális családi kirándulóhely a főváros környéki erdőkben. A tisztáson lévő, több évtizeddel ezelőtt kialakított infrastruktúra azonban mára elhasználódott.

A népszerű Szilfa-tisztáson augusztus 31-éig új játszóvár is épül

Fotó: Pilisi Parkerdő

A Pilisi Parkerdő ezért megkezdte a Szilfa-tisztás megújítását, annak érdekében, hogy a kirándulók és természetjárók a környező erdőkhöz illő és méltó, egyben a 21. század elvárásainak megfelelő, a tisztás egyedi hangulatát is megőrző körülmények között pihenhessenek.

Mivel a kirándulóhelyet nagy számban látogatják családok, a gyerekeknek a mára már leromlott régi helyett új játszóvár épül, amely biztonságos és izgalmas játszóhelyet kínál az apróságoknak.

A szülőknek, túrázóknak, erdei sétájukon itt megpihenőknek pedig a már kihelyezett új padok, asztalok és – tekintettel a Pilisi Parkerdő erdőterületein egyre népszerűbb, évente 1,5 milliót is meghaladó bringás látogatási alkalomra – kerékpártárolók állnak rendelkezésre ezen az egyedi hangulatú erdei tisztáson.

A Szilfa-tisztás korszerűsítése része annak a programnak, amely keretében a Pilisi Parkerdő teljes turisztikai infrastruktúráját megújítja. A VEKOP és GINOP forrásokból finanszírozott, több mint 1 milliárd forint összköltségvetésű program az ország leglátogatottabb erdeit felkereső, évi mintegy 30 millió látogató számára alakít ki 21. századi színvonalú turisztikai berendezéseket – írják.

A Pilisi Parkerdő a fejlesztés tartalmát a természetjárók civil szervezeteivel, valamint a Magyar Természetjáró Szövetséggel egyeztetve alakította ki.