Jazzmuzsika a műemlék víztorony lábánál

Forrás: turizmus.com

 2017. május 31. 12:00

Jazz muzsika a főváros legromantikusabb szabadtéri koncerthelyszínén, a 106 éves műemlék víztorony lábánál!

Balázs Elemér, Magyarország egyik legkeresettebb jazzdobosa és zeneszerzője 2000-ben alapította meg saját zenekarát, a Balázs Elemér Groupot, amely hazánk egyik legnépszerűbb jazz együttesévé nőtte ki magát.

A koncertjegy dunai hajós transzfert, welcome italt és víztoronylátogatást is tartalmaz!

Balázs Elemér Group - Jazzy Tower-koncert
2017. június 11., vasárnap 20.00, Margitszigeti Víztorony-udvar

Balázs Elemér Group

Balázs Elemér Group

Fotó: szabadter.hu

A formáció fennállásának 15 éve alatt kiemelkedően egyéni
hangzásvilágot alakított ki, ennek legfőbb jellemzői a dallamközpontúság és a különleges ritmika, amit a férfi- és női hang érdekes kontrasztja tesz még színesebbé.

Az együttes igényes és dallamos zenéje széles rétegeket szólít meg, a különböző népek és kultúrák színes zenei motívumainak fúziója jellemzi, de a tagok bizonyították már azt is, hogy a klasszikus reneszánsz és barokk stílus jazzel való ötvözése sem jelent nekik különösebb
gondot. Lemezeiket vagy koncertjüket hallgatva úgy érezhetjük, dalról-dalra utazzuk körbe a világot Erdélytől kezdve egészen Brazíliáig. A Refracting Sounds című lemezüket 2005-ben, az Örök Szerelem című jubileumi albumukat 2016-ban Fonogram-díjjal jutalmazták, 2006-ban
pedig aranylemez lett a Hungarian Folk Songs (Magyar Népdalok) című albumuk. A Balázs Elemér Group rendszeres fellépője hazai és külföldi jazz- illetve világzenei fesztiváloknak és kluboknak.

A formáció nemrégiben megújult, a karizmatikus énekes, Szakonyi Milán mellett énekesnői poszton egy fiatal tehetség, Kiss Flóra bontotta ki szárnyait és vált a BEG mostanra meghatározó hangjává.

További információ és jegyvásárlás: www.szabadter.hu

(x)