Jelentősen nőtt a külföldi vendégforgalom Egerben

Szerző: Mentusz Károly

Forrás: turizmus.com

 2019. január 14. 09:31

A város vonzereje főleg a külföldiek körében nőtt 2018-ban.

Hegedűsné Majnár Márta, az Egri Városi Turisztikai Nonprofit Kft. ügyvezetője lapunknak elmondta, hogy a Szallas.hu kimutatásai szerint tavaly a hevesi megyeszékhely a vidéki célpontok közül, Hajdúszoboszló után a második leglátogatottabb település volt.

A vendégéjszakák száma a még nem végleges összesítések szerint meghaladja a 600 ezret, amely túlszárnyalja a 2017-es eredményt. A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) adatai szerint a külföldiek által Egerben eltöltött vendégéjszakák aránya 2018-ban jelentősen nőtt és elérte a 30 százalékot. Ez 2013-hoz képest csaknem megduplázódott.

A vezető helyen a lengyel vendégek álltak, rajtuk kívül a szlovák, a cseh és a német turisták is jelentős számban érkeztek.

Az elmúlt évben beindított Visiteger.com honlap sikeresnek bizonyult: fél év alatt 107 ezer érdeklődő 437 ezer oldalmegtekintést generált. A hazai turistákon kívül, a legtöbben Lengyelországból, Szlovákiából és az Egyesült Államokból érdeklődtek a város iránt.

Európa vezető turisztikai portálja, az European Best Destinations Egert beválogatta a legjobb európai borrégiók közé.

Tavaly a városban legtöbben a várat, a Szépasszonyvölgyet és az egri gyógyfürdőket keresték fel. De nagy forgalmat bonyolított le az Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont is, amely a programjaival és a kiállításaival fontos látványosságává vált Egernek.

Sok vendég fordult meg az Érseki Palota látogatóközpontjában

Fotó: turizmus.com / Mentusz Károly

2018-ban a Virágos Magyarország versenyen az 50 ezer fő feletti városok közül Eger lett a győztes. Ugyancsak tavaly elnyerte a Legélhetőbb vidéki város címet is.

Ebben az évben folytatódnak a programok, a rendezvények. Több kiemelkedő eseményre is sor kerül. Januárban tartják az egri borok bálját, február 9-én pedig első alkalommal farsangi forgatagra invitálnak a szervezők a Szépasszonyvölgybe. Ott az elmúlt évi új borokat mutatják be a közönségnek, valamint a XVI. századi Egert megidéző korabeli jelmezes farsangi forgataggal is várják a látogatókat.

A Magyar Turisztikai Ügynökség téli-tavaszi kampányához is csatlakozott a város, a Heló tél című akciójával. Ez újdonságként azt jelenti, hogy a magánszálláshelyek extra kedvezményekkel fogadják azokat a vendégeket, akik február 28-ig foglalnak. Azoknak a turistáknak, akik később visszatérnek hozzájuk, a negyedik éjszakát ingyen biztosítják.

Kapcsolódó cikkek