Jó borok és a jazz bűvöletében Debrecenben – podcast

Forrás: turizmus.com

 2022. július 22. 16:34

Augusztus 4. és 7. között hazánk minden borvidéke és 40 jazzformáció költözik be a Debreceni Nagyerdőbe a Bor- és Jazznapokra. A rendezvényről Mészáros Rékával, a Főnix Rendezvényszervező Kft. ügyvezetőjével beszélgetett Érczfalvi András műsorvezető a Trend FM Turizmus.com műsorában.

A régió nyári programfelhozatalának legkiemelkedőbb borgasztronómiai kínálatát nyújtja az augusztus 4–7. között megrendezésre kerülő Debreceni Bor- és Jazznapok. A Nagyerdőn gyakorlatilag Magyarország teljes kínálatát megkóstolhatják a látogatók, hiszen 6 borrégió, 22 borvidék és 65 borászat vesz majd részt a rendezvényen – többek között bükki,  soproni, kunsági, etyeki, csopaki, szekszárdi, badacsonyi, tokaji, villányi és mátrai pincészetek.

A zenei kínálatban sem kell csalódnia annak, aki Debrecenbe látogat augusztus legelején: legyen kedvencünk akár a klasszikus jazz, a vokális jazz, a fúziós jazz, a mainstream jazz, a jazzrock, a világzenével átitatott jazz, netán a folk és a jazz találkozása, a 40 fellépő között biztosan megtaláljuk a kedvencünket a borok mellé.A rendezvényről Mészáros Réka elárult egy-két kulisszatitkot is. Elmondta, hogy a Debreceni Bor- és Jazznapok az ország legrégebbi jazzfesztiválja, a pandémia miatt elmaradt 2020-as évi rendezvényt kivéve 1972 óta minden évben megrendezték, így megvannak már a bevált alapok, a kollégák szakértelme a rendezvény szervezése és lebonyolítása során. Ennek ellenére idén igyekeztek újítani is, minél szélesebb körben bemutatni a borokat, illetve a jazzmuzsikát.

A fesztiválon meg lehet majd kóstolni Debrecen idei borait és egy különleges borkoktélt is, az IceTropezt. A külföldön nagyon sikeres borkoktél receptje: "a palackjába könnyed, finom fehér őszibarackot, friss bort, pezsgőt és egy csipetnyi mediterrán életérzést zárnak."

Természetesen a gasztronómia sem marad ki a kínálatból, a borok mellé például a sajtműhelyek falatkáit fogyaszthatjuk, de a hagyományos magyar konyhától a street foodig mindenféle finomság megkóstolható lesz a rendezvényen.

A teljes beszélgetést itt lehet meghallgatni: