Jó évet zárt, szálláshellyel is bővült a Nyíregyházi Állatpark

Szerző: MTI

Forrás: turizmus.com

 2017. január 02. 14:01

Közel 480 ezer látogató kereste fel 2016-ban a fennállásának húszéves jubileumát ünneplő Nyíregyházi Állatparkot. A sóstógyógyfürdői látványosságban idén 175 állat született, a legnagyobb érdeklődés az itt született fehér oroszlánt és a panda ikreket kísérte.

Gajdos László, az állatpark igazgatója az MTI-nek adott évértékelő interjújában elmondta, a park idei legnagyobb beruházása az Andok Kalandok átadása volt. A Sóstó-projekt részeként, csaknem 400 millió forintos állami forrásból felépített, hat kifutót magában foglaló állatbemutatóban függőhidakról nézhetnek az érdeklődők többek közt jaguárokat, pápaszemes medvéket, tapírokat, vikunyákat, alpakát, feketenyakú hattyúkat és ormányos medvéket. A létesítményben kialakított inka templomban az Andok egykori indián őslakosainak kultúrájával ismerkedhetnek meg a látogatók, az épület közelében kapott helyett a nagy kondorkeselyű röpde.

Fotó: Ecolounge

Idén 175 állat született az állatparkban, a látogatók kedvence a kis fehér oroszlán volt, de óriási érdeklődés követte a vörös macskamedve ikerpár fejlődését is - mondta Gajdos László.

A már megszokott állatbemutatók mellett számtalan kulturális programnak, így bábszínházi előadásoknak és különleges kiállításoknak is helyet adott a park. Nagy siker volt az adománygyűjtő nap, ahol 22 családsegítő szervezetnek 35 teherautónyi adományt gyűjtöttek. Emellett az állami gondozásban lévő gyermekek ingyen látogathatták parkot, így több mint ezer gyermeknek adhatott élményt a sóstógyógyfürdői állatlátványosság.

Gajdos László arról is szólt, a Nyíregyházi Állatpark idén bővítette szálláskínálatát, a park üzemeltetésébe került a Sóstói-erdő szélén található Ózoon Hotel, ami így az ország második állatkerti szállodája a szintén állatparkos Hotel Dzsungel mellett.