Jó évet zárt tavaly Orosháza-Gyopárosfürdő

Forrás: turizmus.com

 2015. március 09. 18:24

Nőtt Orosháza-Gyopárosfürdő turizmusa tavaly, a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak száma 60 ezerre nőtt. A Jövő Építők TDM Kh. Egyesülete a 2014-ben is azon dolgozott, hogy tovább növelje Orosháza és Gyopárosfürdő népszerűségét.

Az orosházi szállodákban, panziókban és kempingekben 7,2 százalékkal több vendég járt az előző évhez képest. Emelkedett az idegenforgalmi adó bevétele, a magánszálláshelyeket is ideszámítva 23 százalékkal. A statisztikából kiderül továbbá: a kereskedelmi szálláshelyek vendégéjszakáinak 12 százalékát tették ki a külföldi foglalások, ami azt jelzi, hogy a 2013-as adatokhoz képest 40 százalékkal többen érkeztek Orosházára a határokon túlról.

 

Az egyesület marketing terén tavaly az online marketingben erősített, illetve több rendezvény szervezésében is aktívan részt vett a korábbi évekhez hasonlóan. Többek között rádiós és televíziós megjelenésekkel és piacspecifikus kiadványokkal is népszerűsítették Orosházát és Gyopárosfürdőt, ilyen volt többek között az ősszel kiadott, Gyopárosfürdő gyógyászati részlegéről szóló brosúra.

A TDM munkája kimagasló szerepkörben van jelen a megyei rendezvények palettáján, Gyopárosfürdő nagyrendezvényeinek koordinálása, illetve számtalan orosházi esemény szervezése  is a feladatai közé tartozik. A nagyobb rendezvények közül a  régió legnagyobb augusztus 20-i rendezvénye az Európai Kenyérünnep organizálása, a Szeptemberi Ifjúsági-és Junior Erőemelő Világbajnokság lebonyolításában való részvétel, illetve májusban Gyopárosfürdő születésnapi hétvégéjének és a TDM Party-k szervezése is kiemelkedő volt.

2015-ben is hasonló intenzitással folytatják a munkát, a szervezet vezetését Kiss László veszi át Dedák Angélától, aki a Budapesti Fesztivál és Turisztikai Központ Kht. hálózati vezetőjeként folytatja pályafutását.