Jó gyakorlatokkal segíti tagjait a TDM Szövetség

Forrás: turizmus.com

 2020. március 16. 20:27

Nehéz megbecsülni a koronavírusjárvány lefolyását és időtartamát. Azok a helyek lehetnek talán most előnyben, ahol kevesebb ember fordul meg, és a szabadtéri, természetközeli programok, a falusi turizmus.

Ugyanakkor hosszú távon a megoldás kulcsa az összefogásban keresendő.

"Amit mi, mint Magyar TDM Szövetség tehetünk, hogy már most felkészítjük a tagdesztinációkat és menedzsereiket, és ajánlásokat fogalmazunk meg számukra, hogy milyen tartalékokat mozgósíthatnak, és hogyan" – mondta el lapunknak a Semsei Sándor, a Magyar TDM Szövetség elnöke.

Semsei Sándor az összefogásban látja az egyetlen lehetőséget a túlélésre

Fotó: turizmus.com / Dombóvári Judit

"Arra biztatjuk most a kollégákat, hogy addig is használják ki az időt az egyeztetésekre a szolgáltatókkal és az önkormányzatokkal, hogy ha elmúlik a válság, teljes lendülettel, felkészülten, kész tervekkel tudják újra beindítani desztinációik turizmusát" – tette hozzá az elnök.

A desztinációknak már most tudatosan kell készülniük a válság utáni időszakra

Fotó: 123rf

A szövetség már elkezdte gyűjteni tagjaitól az adatokat, és a hét második felében részletes helyzetképet kap országos szinten – méghozzá a TDM-szervezetek helyzetéből adódóan "vidéki" kitekintést – nem csak arról, hogy az egyes

szolgáltatóknak milyen szakmai és anyagi segítségre lenne szüksége, de az is fontos részét képezi a kérdőívnek, hogy összegyűjtsék az egyénileg alkalmazott megoldásokat,

hátha ezek másoknál is működőképesek lehetnek.

Fentiek ismeretében állít majd össze a szövetség ajánlásokat és fogalmaz meg javaslatokat a szolgáltatók és a szervezetek segítésére.

A szövetség ajánlásokkal és jó gyakorlatokkal segíti majd a desztinációkat

Fotó: 123rf