Jó nyarat zárt Szolnok megye turizmusa

Forrás: szoljon.hu

 2018. szeptember 04. 15:53

Szolnoktól a Tisza-tóig, fürdőhelytől a múzeumig kiemelkedő nyarat zártak a megye idegenforgalmi létesítményei.

A szolnoki Garden Hotel szállodavezetője, Falusi János elmondta, hogy nagyot nőtt a forgalmuk, ami a közelmúltbeli nemzetközi versenyeknek, köztük az ejtőernyős-világbajnokságnak is köszönhető. Júliusban és augusztusban például 15-18 százalékos növekedést tapasztaltak, és már most lefoglalták szilveszterre a szobák 20 százalékát.

Jó hónapokat zárt a megyeszékhelyen a Damjanich János Múzeum is, ahová táborozó diákcsoportok érkeztek nagy számban. Pató Mária, az intézmény munkatársától megtudtuk, a látogatók körében az „Az avar kor – Madártávlatból” nevű időszaki kiállítás volt a legnépszerűbb.

Gál József, a Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központ vezetője szintén pozitívan értékelt. A fürdő az elmúlt évekhez hasonlóan sok lengyel vendéget fogadott, mellettük főként Erdélyből és Szlovákiából jöttek.

A Tisza-tavi Ökocentrum hatéves fennállása legjobb idényét zárja

Fotó: Wikipedia

Tomasovszky László, a Martfű Termál SPA igazgatója azt mondja, a június kicsit gyenge volt. Később indult csak be igazán a szezon, de júliusban és augusztusban már kiemelkedően jó, mintegy 90–95 százalékos volt a létesítmény kihasználtsága.

Pataki Zsolt, a Kiskörei Szabad vizű Strand üzemeltetője azt emelte ki, hogy bár a rossz idő miatt a július elmaradt a várakozásoktól, augusztusban megérkezett a jó idő és a rengeteg vendég, köztük sok külföldi, főként belgák, németek és angolok. A korábbi években nem volt jellemző, de idén már találkoztak szlovák, cseh és lengyel vendégekkel is.

Végig telt házasak voltak a tiszafüredi-örvényi Szabics Kikötő szállásai. „A legtöbb vendégünk magyar ajkú, de külföldiek is sokan megfordulnak nálunk. Elsősorban németek, osztrákok, franciák, spanyolok és lengyelek” – részletezte Szabics Gábor, a kikötő munkatársa.

A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum hatéves fennállása legjobb idényét zárja. Kiss János, a centrum igazgatója elmondta, hogy vendégeik 7-8 százaléka külföldi, többnyire lengyelek és szlovákok, de a világ minden pontjáról érkeznek hozzájuk.

A kisújszállási Hotel Kumániában a tavalyi év ugyanezen időszakához képest 21 százalékkal emelkedett a külföldi vendégek száma. „A legtöbben a nyáron Nagy-Britanniából, Új-Zélandról, Lengyelországból, Szlovákiából, Franciaországból és Romániából érkeztek. Kiemelkedő volt a július, amikor 92 százalékos szobakihasználtsággal üzemeltünk” – tájékoztatott Zámbori Péter ügyvezető.