Jó szezont várnak a szállásadók a Tisza-tónál

Forrás: szoljon.hu

 2019. május 13. 15:16

Korán megjelentek a turisták a Tisza-tó körül, a szolgáltatók optimista hangulatban várják a főszezont.

A Tisza-tó körül az időjárástól függ, mikor indul a szezon, mikor jelennek meg az első turisták. A május-június általában az osztálykirándulások és csapatépítő események, táborok időszaka, az iskolai tanév végeztével pedig megjelennek a családok is. A csónakos túrák iránt ilyenkor is nagy az érdeklődés, a horgászok pedig egyre többen vannak ezekben a hetekben.

A szállásadók egyetértenek abban, hogy jó nyár elé néznek. Év elejétől kezdve folyamatosan teltek meg a nyári hónapok. Van olyan hely, ahol már márciusban elkelt minden szállás júliusra és augusztusra. Az előzetes foglalások alapján bizonyos napokra már kitették a megtelt táblát a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban is.

„Forgalmas időszak következik, innentől egészen augusztus végéig. Osztályok, családok, baráti társaságok, kerékpárosok. Újdonság, hogy egyre több amatőr természetfotós jelentkezik és érdeklődik. Ennek apropóján ősszel új fotóslest alakítottak ki az egyik tanösvényen” – mesélte Szabics Gábor, a tiszafüred-örvényi Szabics Kikötő és Szabadidőpart munkatársa.

A tavalyi rekordévet is lekörözheti idén a Tisza-tó

Fotó: Wikipedia

A kereslet növekedése miatt folyamatos fejlesztésre van szükség, hogy lépést tudjanak tartani az igényekkel. Önerőből kialakítottak egy új medencés kikötőt, aminek köszönhetően még több hajót és csónakot tudnak fogadni idén. A tanösvényeken elvégezték a szükséges karbantartási munkálatokat is.

Egyszerre több turisztikai beruházás zajlik a Tisza-tó bölcsőjének számító Kiskörén. Heteken belül átadják a város új kikötőjét, így várhatóan megduplázódik a hajóállomás befogadóképessége. A Magyar Turisztikai Ügynökség százmillió forintos támogatásából megújul a szabad vizű strand, és a Tisza-tó további településein is.

 

Kapcsolódó cikkek

Az újraéledő Tisza-tó

2019. január 29.