Jó ütemben halad a mórahalmi fürdőfejlesztés

Forrás: turizmus.com

 2017. november 03. 11:46

Már felkerültek az óriási üvegportálok a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő új fogadócsarnokának vázszerkezetére. A karácsonyra elkészülő építményt ünnepi fénybe öltöztetve fogják átadni a nagyközönségnek.

A mórahalmi fürdő egyik legjelentősebb látogatóbarát fejlesztése idén tavasszal vette kezdetét. A FERROÉP Zrt. kivitelezésében megvalósuló beruházás gőzerővel zajlik és az előzetes ütemtervet tartva már a helyükre kerültek a hatalmas üveglapok, amelyek a főépület kibővített csarnokát fedik minden irányból. A hi-tech üvegszerkezetű építészeti megoldás alkalmazásával biztosíthatják, hogy az új szerkezet mögött megmaradjon a fürdő logójában is szereplő torony karaktere, emellett egy nagyon világos, átlátható és impozáns teret alakítanak ki a vendégek fogadására.

A felújítás során óriási üvegportálok kerülnek fel a fürdő új fogadócsarnokának vázszerkezetére

 

Az építkezést szerencsésen eddig is sikerült úgy koordinálni, hogy az csak minimálisan korlátozta a vendégek fogadását, sőt egyetlen medencét sem kellett lezárni ez időszak alatt. Úgy tűnik, hogy a vendégek megértik, hogy a fejlesztés az ő érdekükben történik és türelmesen viselik az esetleges forgalomkorlátozásokat, változásokat. Továbbra is jó hír a fürdő törzsvendégeinek, hogy a létesítmény nem zár be, viszont a beléptetés során az elkövetkező két hónapban biztosan lesznek változások.

Közel két hétig, azaz 2017. november 13-24. között csak a gyógyászati bejáraton lehet majd bejutni a fürdőbe. A Szegedi út felőli főbejárat ekkor ideiglenesen zárva tart. November 25-től viszont már részlegesen megnyitják az új főépületet és zavartalanul használható lesz az összekötő folyosó a főbejárat és a gyógyászati bejárat között. A fürdő és a város vezetősége a végleges átadásig továbbra is kéri a látogatók türelmét és megértését.

A felújított fürdő látványterve

 

A város karácsonyi ajándékaként az ünnepekre biztosan elkészül a megújult főépület, amely különleges fénybe öltöztetve ejti majd ámulatba a vendégeket.

A látogatóbarát fejlesztés során újjászületik az egész fürdő, lehetővé téve a fürdővendégek fogadási feltételeinek javítását és elősegítve a pénztárak illetve beléptető kapuk kapacitásnövelését. Az új fogadó-, illetve ivócsarnokban leegyszerűsödik a beléptetés, bővül az öltözőkabinok és a ruhatárak száma, valamint a háttériroda helyiségek mellett helyet kap egy büfé és egy üvegetetős belső díszkert is.