Jól haladnak a fejlesztések Sopronban

Forrás: MTI

 2018. június 22. 17:39

Jó ütemben halad a Modern városok program soproni programelemeinek megvalósítása, a lokális fejlesztések végrehajtására szánt ötvenmilliárd forint állami forrás mintegy felét már lehívta a város.

A végéhez közeledik a közmű- és burkolatcsere, közbeszerzés alatt van a Szent Mihály-templom turisztikai fejlesztése és a belvárosi homlokzatok megújítása, és elkezdődött a Lenck-villa felújítása. Utóbbi több mint kétmilliárd forintból valósul meg, két szakaszban. Az első részben kívül és beül újítják fel a Soproni Múzeum kezelésében lévő épületet, ahol egykor néprajzi gyűjtemény volt. A felújítást követően a néprajzi gyűjtemény visszakerül, ezen felül egy újabb kiállítóteret alakítanak ki. A második szakaszban a télikertet is rendbe teszik, emellett a villa körüli park napközben közparkként fog funkcionálni.

A fejlesztéseknek nagyon jelentős hatásuk lesz a város életére

Fotó: pixabay.com

A Lővérek-program keretében már zajlik a kerékpárút építése, a strand felújítása, s közbeszerzés alatt van a nemzeti konferenciaközpont kialakítása és a fedett uszoda felújítása. A Fertő tavat és annak környezetét érintő beruházások a területrendezéssel év végén kezdődnek. Az M85-ös gyorsforgalmi útépítése már elkezdődött, ami gazdasági és turisztikai szempontból az egyik legjelentősebb hatással lesz a városra és a környék településeire.

A Modern városok program soproni fejlesztési elemeit tartalmazó megállapodást 2015. március 25-én írták alá, a fejlesztések összértéke várhatóan meghaladja a 325 milliárd forintot.