Jól informáltan Mórahalmon

Forrás: turizmus.com

 2020. december 01. 15:10

Bár a 2020-as év eltér a megszokottól, számos fontos turisztikai beruházás valósult meg idén is Mórahalmon. A fejlesztések közül kiemelkedő a „Neked kedvezünk” városkártya program, valamint az új turisztikai portál, a visitmorahalom.hu létrehozása.

Míg az első programhoz a város kedvezményrendszert dolgozott ki lakóinak, illetve a városba érkező turistáknak, addig a turisztikai honlap a Homokháti kistérség területén található turisztikai szolgáltatásokat kívánja elérhető közelségbe hozni a térségbe látogatók számára – tájékoztat közleményében a Móra-Tourist Nonprofit Kft.

Látványosságok tekintetében Mórahalom is büszke lehet adottságaira

Fotó: Móra-Tourist Nonprofit Kft

E honlapok kiegészítésének is tekinthetjük, a város különböző pontjain elhelyezett turisztikai irányító és tájékoztató táblákat, térképeket is, melyeket az ősz folyamán helyeztek ki.

A fejlesztéssel a város szeretné elérni, hogy a térségbe érkező vendég minél könnyebben tudomást szerezzen egy-egy attrakciókról, és könnyen meg is találja azt. A táblák külsejüket és megjelenítésüket tekintve egységesek, a település bevezető pontjain elhelyezett „üdvözlő táblák” pedig már ismerősek lehetnek a korábban kiadott „Ami Mórahalom” turisztikai kiadványból.

A város 5 pontján elhelyezett angol és magyar nyelvű útbaigazító táblák mennyiségét tekintve szembesülhetünk azzal is, hogy látványosságok tekintetében Mórahalom is büszke lehet adottságaira.

A táblákra a mórahalmi TDM munkatársai igyekeztek minden olyan információt és fényképet feltenni, ami Mórahalom sajátja és kedvet teremt ahhoz, hogy az érdeklődő részese legyen a neki közvetített élményben.

A többnyelvű térképek és az üdvözlő táblák QR-kóddal ellátottak, melyek az újonnan elkészített – fent említett – weboldalakra irányítják a látogatókat.

A táblákra igyekeztek minden olyan információt és fényképet feltenni, ami Mórahalom sajátja

Fotó: Móra-Tourist Nonprofit Kft.

A városban elhelyezett táblák rendszerét tovább színesíti Mórahalom turisztikailag legismertebb helyein elhelyezett 3 db fotófal is.

Az Ezer Év Parkjánál és a Szent Erzsébet Mórahalmi Gyógyfürdő előtt elhelyezett tábláknál már sok-sok kép született a nyár folyamán. A harmadik fotófal ugyanakkor most ősszel került ki a Nagyszéksósi Bivalyrezervátumhoz, mely a Kiskunsági Nemzeti Park és a Móra-Tourist Nonprofit Kft. közös kezdeményezéseként jött létre.

Az ide látogatók bármikor készíthetnek képet az új fal mögött, amin a rezervátum védett állatai és növényei jelennek meg, szépen kidolgozott grafikai környezetben, csodálatos természetes háttérrel.

A táblarendszer megvalósítását egy hosszú szakmai munka előzte meg, melynek eredményeként létrejött 18 tábla a helyi TDM munkatársainak újabb büszkesége is egyben.