Jön a második Miskolci Termelői Nap

Forrás: turizmus.com

 2015. augusztus 12. 13:20

Már több mint 25 termelő jelentkezett be az augusztus 16-i Miskolci Termelői Napra, amelyet az Erzsébet-téren 9-től 14 óráig tartanak a miskolci TDM szervezésében. A programsorozat második hónapjának központi témája a házi kenyér, házi kőttes.

A központ témához kapcsolódó termékeken túl többek között pisztrángot, lekvárokat, mézet, zöldséget és gyümölcsöt, kézműves termékeket, Miskolc kolbászt, házi sajtokat és sok egyéb finomságot is meg lehet majd vásárolni a helyi és környékbeli termelőktől.

A Miskolci Termelői Nap díszvendége Baskó község, emellett Bioszentandrás is bemutatja a termékeit. A Végállomás Bistorant egy igazi különleges gasztrocsemegével várja az érdeklődőket, miközben a TDM szervezésében 9-től ingyenes városnézésen is részt lehet venni, amelynek témája: Miskolc gasztronómiai kínálata a múltban.

A szervezők a családokra, gyerekekre is gondoltak, a Csodamalom Bábszínház A kiskakas gyémánt félkrajcárja című előadását mutatja be, de újból lesz aszfatrajz program is.  Ezenkívül az Észak-Magyarország Flórája és Faunája Alapítvány klímajurtája foglalkoztató és tájékoztató programok sorával várja az érdeklődőket.