Jön a szaunamesterek világbajnokságának magyar nemzeti fordulója

Forrás: turizmus.com

 2022. június 02. 15:35

Az AufgussWM Szaunamester Világbajnokság hazai fordulóját 2022-ben június 10-12. között rendezi meg a Magyar Szauna Egyesület és az Aufguss.hu a szentendrei V8Wellness Mesterszaunájában.

A világbajnokságon idén is nemzetközi szakértőkből álló zsűri pontozza a hazai mesterek versenyprogramjait – ezúttal Torsten Splanemann Du Chesne német, Lasse Eriksen norvég, Pavel Hofrichter cseh és Lay Pang Ong Dániában élő malajziai szakértő érkezik hazánkba - tájékoztatta lapunkat a Magyar Fürdőszövetség.

A szaunamester világbajnokság a legrangosabb nemzetközi versenysorozat szaunamesterek számára.

A verseny szabályai nagy részben a szaunamester hivatás általános szabályait követik, ugyanakkor teret adnak a sokszínűségnek, az egyéniségnek, a kreativitásnak is. A világbajnokságon egyéni kategóriában és két-három fős csapatokban indulnak a mesterek.

A világbajnokság nemzeti fordulókból és két nemzetközi versenyből áll. A nemzeti fordulók győztesei szereznek indulási jogot a világbajnokság döntőjére.

A világbajnokság teljes versenysorozatában azonos, egységes szakmai szabályok alapján egy független hivatalos szakmai zsűri értékeli a programokat. A világbajnokság zsűricsapatának magyar tagja is van Zelenák János szakértő személyében.

A kép a 2021-es világbajnoki fordulón készült

Fotó: Aufguss.hu

A világbajnokságot az AufgussWM nemzetközi szauna szervezet rendezi, melynek Magyarország 2016 óta a tagja. A 2022-es nemzeti forduló a hatodik magyar forduló, mert a járványhelyzet miatt a 2020-as versenysorozatot törölték.

A világbajnokság 2022-es versenysorozata a prágai Saunafesttel indult áprilisban, idén a Play-offs Szlovákiában lesz szeptember 1-3. között, míg a 2022-es világbajnoki döntő a holland Thermen Busslooban szeptember 13-18. között.

További infó: Facebook.com/Aufguss.hu